ARHIVA SITE. ULTIMA ACTUALIZARE 22 MARTIE 2013

    Home | Contact | Sitemap | Cauta    
AgriculturaInd. alimentaraFitosanitarDezvoltare RuralaAfaceri EuropeneInspectii si controlPescuit si acvacultura (FEP)Buget
Date de contact ISCTPVLF
Organigrama ISCTPVLF
Organismele de control judetene
Conditii autorizare operatori
Modalitati specifice de control
Cerere de inscriere
Norme ambalare fructe si legume
Legislatie
Legislatie europeana
Legislatie nationala
Standarde de comercializare

 

Inspectii si control >>Inspectia legume-fructe >>Legislatie >>Standarde de comercializare
Ultima actualizare: 2013-03-07

STANDARDE DE COMERCIALIZARE

Modul de efectuare a controlului de conformitate la loturile de legume si fructe proaspete în conformitate cu prevederile Regulamentul de punere în aplicare (UE) Nr.543/2011 al Comisiei din 7 iunie 2011 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1234/2007 al Consiliului în ceea ce priveşte sectorul fructelor şi legumelor şi sectorul fructelor şi legumelor prelucrate şi (CE) nr.1182/2007 ale Consiliului în sectorul fructelor şi legumelor privind standardele de comercializare, Inspecţia de Stat pentru Controlul Tehnic în Producerea şi Valorificarea Legumelor şi Fructelor (ISCTPVLF) prin  inspectorii organismelor de control din cadrul direcţiilor pentru agricultură judeţene şi a Municipiului Bucureşti va efectua controlul de conformitate după cum urmează:

- pentru mere, citrice, kiwi, piersici şi nectarine, pere, căpşuni, struguri de masă, salată, cicoare creaţă de grădină, cicoare de grădină cu frunze întregi, ardei şi tomate, conform prevederilor standardelor specifice de comercializare prevăzute în Anexa 1, Partea B din Regulamentul (UE) Nr.543/2011;

- pentru castraveţi, ceapă, ciuperci de cultură, fasole păstăi, morcovi, pătlăgele vinete, pepene galben, pepene verde, usturoi, varză, caise, cireşe şi vişine, nuci şi prune, conform prevederilor standardelor, CEE/ONU*;
- pentru restul speciilor de fructe şi legume conform prevederilor standardului general de comercializare din Regulamentul ( UE) Nr.543/2011 -  Anexa 1, Partea A .

* Standarde de comercializare  CEE/ONU pentru legume şi fructe proaspete


Nr.
crt.

Standard
CEE/ONU

Preluat prin

Denumirea  standardului
Specia

1

FFV-37:1996

SR 3654:2003

Fructe şi legume proaspete.
Pepeni verzi

2

FFV-23:2002

SR 3653:2003

Fructe şi legume proaspete.
Pepeni galbeni

3

FFV-09:2000

SR 1418:2003

Fructe şi legume proaspete.
Varza

4

FFV-10:1998

SR 3278:2003

Fructe şi legume proaspete.
Morcov

5

FFV-15:1989

SR 1416:2003

Fructe şi legume proaspete.
Castraveţi

6

FFV-05:2000

SR 1423:2003

Fructe şi legume proaspete.
Vinete

7

FFV 06:2002

SR 8948:2003

Fructe şi legume proaspete.
Fasole păstăi

8

FFV-02:1992

SR 3178:2003

Fructe şi legume proaspete.
Caise

9

FFV-13:1988

SR 3155:2003

Fructe şi legume proaspete.
Cireşe şi Vişine

10

FFV-18:1998

SR 1425:2004

Fructe şi legume proaspete.
Usturoi

11

FFV-29:2002

SR 2197:2004

Fructe şi legume proaspete.
Prune

12

FFV-24:2000

SR 7280:2004

Fructe şi legume proaspete.
Ciuperci de cultură

13

FFV-25:2003

SR 1424:2004

Fructe şi legume proaspete.
Ceapă

14

DF- 01:2002

SR 1288:2004

Fructe şi legume proaspete.
Nuci în coajă

            
Copyright © 2010 Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale