ARHIVA SITE. ULTIMA ACTUALIZARE 22 MARTIE 2013

    Home | Contact | Sitemap | Cauta    
AgriculturaInd. alimentaraFitosanitarDezvoltare RuralaAfaceri EuropeneInspectii si controlPescuit si acvacultura (FEP)Buget
Organizarea ISCTV
Organigrama ISCTV
Masuri de piata
Programul restructurare / reconversie
Promovarea vinurilor pe pietele tarilor terte
Utilizarea mustului de struguri concentrat si concentrat rectificat
Asigurarea recoltei
Retragerea sub control al subproduselor vitivinicole
Legislatia europeana
Legislatia nationala
Compartimente judetene ISCTV
Date de contact - ISCTV

 

Inspectii si control >>Inspectia pt controlul tehnic vitivinicol >>Masuri de piata >>Utilizarea mustului de struguri concentrat si concentrat rectificat
Ultima actualizare: 2011-07-28

Utilizarea mustului de struguri concentrat si concentrat rectificat

LEGISLAŢIE SPECIFICĂ

  • Ordin MADR nr. 581/2008 pentru aprobarea Normelor privind acordarea sprijinului financiar producătorilor de vin care utilizează must de struguri concentrat şi/sau must de struguri concentrat rectificat în vederea creşterii tăriei alcoolice naturale a strugurilor proaspeţi, a mustului de struguri, a mustului de struguri parţial fermentat şi a vinului nou aflat încă în fermentaţie
  • Ordin MADR nr. 638/2009 pentru modificarea Normelor privind acordarea sprijinului financiar producătorilor de vin care utilizează must de struguri concentrat şi/sau must de struguri concentrat rectificat în vederea creşterii tăriei alcoolice naturale a strugurilor proaspeţi, a mustului de struguri, a mustului de struguri parţial fermentat şi a vinului nou aflat încă în fermentaţie, aprobate prin Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 581/2008

CUANTUMUL Sprijinului:

  • 1,699 € /% vol./hl pentru utilizarea mustului de struguri concentrat
  • 2,206 € /% vol./hl pentru utilizarea mustului de struguri concentrat rectificat.

SE APLICĂ PÂNĂ LA 31 IULIE 2012

OBIECTIVE:

  • cresterea calitatii vinurilor
  • incurajarea utilizarii MC/MCR in detrimentul zaharozei
  • adaptarea productiei la cerintele consumatorilor
  • cresterea stabilitatii compozitionale a vinurilor prin marirea gradului alcoolic
  • diminuarea efectelor conditiilor climatice nefavorabile 
            
Copyright © 2010 Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale