ARHIVA SITE. ULTIMA ACTUALIZARE 22 MARTIE 2013

    Home | Contact | Sitemap | Cauta    
AgriculturaInd. alimentaraFitosanitarDezvoltare RuralaAfaceri EuropeneInspectii si controlPescuit si acvacultura (FEP)Buget
Ministru
Daniel Constantin
Secretari de Stat
Achim Irimescu
Dumitru Daniel Botănoiu
Valentin Olimpiu Şoneriu
Secretar General
Daniel Ionescu
Secretar General Adj.
Sergiu Sorin Chelmu
Transparenta decizionala
Acte normative aflate în avizare internă
Proiecte de acte normative
Arhiva legislativa
Declaratii de avere
Organigrama
Organigrama
Venituri salariale MADR
R O F
Posturi scoase la concurs
Promovare
Redistribuire
Personal contractual
Presa
Echipa
Media
Arhiva
Comunicate


INFORMARE DE PRESĂ

Valeriu Tabără, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, a participat luni, 29 noiembrie 2010, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Uniunii Europene (Agricultură şi Pescuit). Cu acest prilej, demnitarul român a avut o serie de întâlniri cu înalţi oficiali ai Comisiei Europene şi a participat – alături de miniştrii din noile state membre – la discuţiile privind viitoarea Politică Agricolă Comună (PAC).

Principalele teme abordate în cadrul reuniunii au fost viitorul PAC post 2013, stabilirea posibilităţilor de pescuit pentru speciile de mare adâncime în anii 2011 şi 2012,  neincluderea substanţei 1,3 – D din lista produselor agreate a fi utilizate în sectorul agricol, Raportul Comisiei asupra sistemului de consultanţă agricolă.

România a subliniat importanţa menţinerii politicii agricole comune cu cei doi piloni complementari (sprijin direct şi dezvoltare rurală), cu un buget suficient care să permită agricultorilor să facă faţă multitudinii de provocări. Ministrul român a arătat necesitatea distribuirii echitabile a plăţilor directe între fermierii din statele membre şi renunţarea la criteriul istoric de stabilire a acestora. De asemenea, Valeriu Tabără a menţionat oportunitatea susţinerii fermierilor activi şi a stabilirii unei scheme de sprijin simple şi specifice pentru micii fermieri. În acelaşi timp, oficialul MADR şi-a exprimat dezacordul faţă de introducerea unei limite superioare a plăţilor directe acordate fermelor mari.

Pe agenda Consiliului, la capitolul „Diverse”, Franţa a prezentat intenţiile abordării volatilităţii preţurilor în sectorul agricol în cadrul Grupului G20 la care va deţine Preşedinţia în perioada următoare. Comisarul Dacian Cioloş a atras atenţia asupra consecinţelor neadoptării bugetului pentru anul 2011 până la sfârşitul acestui an. În această situaţie, Comisia Europeană nu va putea rambursa integral către Statele Membre sumele solicitate în prima parte a anului.

În marja lucrărilor, miniştrii agriculturii din UE au avut o dezbatere referitoare la îmbunătăţirea parteneriatului între pescuit şi ştiinţă.

Data publicarii: 30-11-2010

Nu exista imagini pentru acest document


            
Copyright © 2010 Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale