ARHIVA SITE. ULTIMA ACTUALIZARE 22 MARTIE 2013

    Home | Contact | Sitemap | Cauta    
AgriculturaInd. alimentaraFitosanitarDezvoltare RuralaAfaceri EuropeneInspectii si controlPescuit si acvacultura (FEP)Buget
Ministru
Daniel Constantin
Secretari de Stat
Achim Irimescu
Dumitru Daniel Botănoiu
Valentin Olimpiu Şoneriu
Secretar General
Daniel Ionescu
Secretar General Adj.
Sergiu Sorin Chelmu
Transparenta decizionala
Acte normative aflate în avizare internă
Proiecte de acte normative
Arhiva legislativa
Declaratii de avere
Organigrama
Organigrama
Venituri salariale MADR
R O F
Posturi scoase la concurs
Promovare
Redistribuire
Personal contractual
Presa
Echipa
Media
Arhiva
Comunicate


COMUNICAT DE PRESĂ

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a avut în data de 7 noiembrie 2012, la Bruxelles, întâlniri de lucru cu comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, şi cu comisarul european pentru afaceri maritime şi pescuit, Maria Damanaki. În cadrul acestora, ministrul Agriculturii a subliniat că este important pentru România ca în perspectiva financiară 2014-2020, ţara noastră să beneficieze în continuare de alocări financiare cel puţin la acelaşi nivel din bugetul multianual actual.

 Ministrul Daniel Constantin a precizat că în ceea ce priveşte subvenţia la hectar în viitorul cadru financiar multianual, se discută un subiect sensibil, respectiv fenomenul de convergenţă - reechilibrarea plăţilor între fermierii din diferitele statele membre ale UE. Conform Tratatului de Aderare, România va ajunge la plata maximă (100%) în 2016 şi ministrul român a solicitat ca acest nivel să se atingă încă din 2014. În plus, se doreşte reducerea decalajului faţă de media europeană. „Acesta este obiectivul nostru. Este un obiectiv fezabil, aşa cum am discutat săptămâna trecută cu mai mulţi miniştri din noile state membre la Bucureşti”, a afirmat ministrul Agriculturii.
Totodată, ministrul Agriculturii s-a întâlnit cu comisarul European pentru Afaceri Maritime şi Pescuit, Maria Damanaki. Discuţiile cu domnia sa s-au concentrat pe două aspecte, respectiv perspectiva reluării plăţilor pentru Programul Operaţional de Pescuit şi reforma politicii de pescuit şi acvacultură 2014-2020.
”România a avut o reuşită astăzi, prin faptul că în propunerea de regulament care va intra în vigoare odată cu reforma politicii de acvacultură şi pescuit vor exista măsuri tehnice de pescuit în Marea Neagră. Lucrul acesta este foarte important, pentru că în trecut au existat anumite probleme între România şi Bulgaria cu privire la pescuitul în Marea Neagră, chiar în anul 2010 au fost situaţii destul de neplăcute (arestarea unui vas bulgar de pescuit). Odată cu introducerea într-un regulament major al Comisiei Europene a acestor măsuri tehnice cred că nu vor mai exista astfel de probleme. Un alt plus pentru România este că, în timpul discuţiilor, comisarul european pentru afaceri maritime şi pescuit, Maria Damanaki, a apreciat progresele care s-au făcut în remedierea deficienţelor care au dus la întreruperea plăţilor din cofinanţarea UE pentru Programul Operaţional de Pescuit în ianuarie 2012. În acest context există o perspectivă clară ca să fie ridicată această penalitate”, a declarat ministrul Agriculturii.

Data publicarii: 08-11-2012

Nu exista imagini pentru acest document


            
Copyright © 2010 Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale