ARHIVA SITE. ULTIMA ACTUALIZARE 22 MARTIE 2013

    Home | Contact | Sitemap | Cauta    
AgriculturaInd. alimentaraFitosanitarDezvoltare RuralaAfaceri EuropeneInspectii si controlPescuit si acvacultura (FEP)Buget
Ministru
Daniel Constantin
Secretari de Stat
Achim Irimescu
Dumitru Daniel Botănoiu
Valentin Olimpiu Şoneriu
Secretar General
Daniel Ionescu
Secretar General Adj.
Sergiu Sorin Chelmu
Transparenta decizionala
Acte normative aflate în avizare internă
Proiecte de acte normative
Arhiva legislativa
Declaratii de avere
Organigrama
Organigrama
Venituri salariale MADR
R O F
Posturi scoase la concurs
Promovare
Redistribuire
Personal contractual
Presa
Echipa
Media
Arhiva
Comunicate


COMUNICAT DE PRESĂ
Valeriu Tabără participă la reuniunea Consiliului UE– Agricultură şi Pescuit

În perioada 13-14 decembrie 2010, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Valeriu Tabără, participă la sesiunea lunară a Consiliului Uniunii Europene - Agricultură şi pescuit de la Bruxelles.

Cu acest prilej, miniştrii din ţările membre ale Uniunii Europene vor discuta despre Politica Agricolă Comună (PAC) după 2013 şi vor avea o dezbatere politică pe tema comunicării Comisiei Europene privind PAC după 2013. Totodată, oficialii vor încerca să definească un "fermier activ".

În cadrul reuniunii Consiliul va fi informat atât cu privire la politica privind calitatea produselor agricole, cât şi la propunerea Comisiei în ceea ce priveşte relaţiile contractuale în sectorul laptelui. Această propunere prevede existenţa unor contracte scrise între producătorii şi procesatorii de lapte. Termenii contractuali vor putea fi stabiliţi în urma negocierii colective, prin intermediul organizaţiilor de producători, într-un mod care să echilibreze puterea de negociere a producătorilor de lapte în raport cu marii procesatori. În documentul propus de Comisie se regăsesc şi norme UE specifice aplicabile în cazul organizaţiilor interprofesionale, precum şi măsuri de sporire a transparenţei pe piaţă.

De asemenea, Comisia va prezenta Raportul trimestrial referitor la piaţa produselor lactate şi la condiţiile subsecvente de eliminare treptată a sistemului de cote pentru lapte.

În domeniul pescuitului, miniştrii vor încerca să găsească un acord politic privind posibilităţile de pescuit pentru anul 2011 la anumite stocuri de peşti pentru navele UE în apele Atlanticului, ale Mării Nordului şi Mării Negre.

Data publicarii: 13-12-2010

Nu exista imagini pentru acest document


            
Copyright © 2010 Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale