ARHIVA SITE. ULTIMA ACTUALIZARE 22 MARTIE 2013

    Home | Contact | Sitemap | Cauta    
AgriculturaInd. alimentaraFitosanitarDezvoltare RuralaAfaceri EuropeneInspectii si controlPescuit si acvacultura (FEP)Buget
Ministru
Daniel Constantin
Secretari de Stat
Achim Irimescu
Dumitru Daniel Botănoiu
Valentin Olimpiu Şoneriu
Secretar General
Daniel Ionescu
Secretar General Adj.
Sergiu Sorin Chelmu
Transparenta decizionala
Acte normative aflate în avizare internă
Proiecte de acte normative
Arhiva legislativa
Declaratii de avere
Organigrama
Organigrama
Venituri salariale MADR
R O F
Posturi scoase la concurs
Promovare
Redistribuire
Personal contractual
Presa
Echipa
Media
Arhiva
Comunicate


INFORMARE DE PRESĂ

În perioada 10-11 decembrie, s-a desfăşurat la Vaslui  un seminar TAIEX  cu tema  “Abordarea LEADER “, eveniment organizat de către Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Vaslui şi Comisia Europeană – TAIEX (Biroul pentru Asistenta Tehnica si Schimb de Informatii).

Obiectivele seminarului au vizat cunoasterea conceptului si continutului programului LEADER, formarea parteneriatului public privat si a Grupului de Actiune Locala, elaborarea strategiei de dezvoltare locala, dezvoltarea unei atitudini in randul participantilor si a potentialilor membri GAL de actiona in spiritul abordării LEADER.

La eveniment au participat un numar de 64 de persoane, reprezentanti ai autoritatilor publice locale, fermieri, agenti economici, consultanti si organizatii non guvernamentale, care doresc sa se implice in constructia parteneriatelor public- private.

In prima zi au fost sustinute comunicari de catre specialisti si experti din Romania şi alte ţări ale Uniunii Europene: dra Anca Dumitrascu (Serviciul LEADER – MAPDR), d-na Kristina Melinda Dobay (cercetator stiintific Academia Romana –Filiala Iasi), dl Peter Laan (expert LEADER Olanda), dl Gabriel Nicolau (consultant Consagra) , dl Stefan Talamba (director coordonator adjunct dezvoltare rurala DADR Bacau),dl Andrzej Halasiewicz (expert LEADER, Polonia), dl Joachim Cotaru (manager regional Asociatia Regiunea Hartibaciului-Sibiu), dl Valentin Avramescu (Asociatia Ille et Vilaine –Sibiu ), si dl Michael Schimek ( membru GAL, Austria ).

În cadrul seminarului au fost prezentate aspecte teoretice legate de conceptul LEADER, masurile de finantare pe Axa 4 LEADER din PNDR, experienţe proprii, bune practici in implementarea programului LEADER, câteva dintre problemele curente care pot apărea în managementul parteneriatelor public private  si modalităţile de evitare a acestora.

În aceeaşi ordine de idei pe durata desfăşurării seminarului s-a efectuat o vizită de studiu in comuna Padureni. Aici au fost prezentate proiecte realizate pentru comunitate si pentru centrul cultural Ethnos din localitate, de păstrare a tradiţiilor si mostenirii culturale.

Seminarul a reprezentat un prilej de informare si o invitatie la initiativa si   implicare in ceea ce priveste implementarea axei 4 LEADER din PNDR.

Biroul de presă al MAPDR

Data publicarii: 15-12-2009

Nu exista imagini pentru acest document


            
Copyright © 2010 Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale