ARHIVA SITE. ULTIMA ACTUALIZARE 22 MARTIE 2013

    Home | Contact | Sitemap | Cauta    
AgriculturaInd. alimentaraFitosanitarDezvoltare RuralaAfaceri EuropeneInspectii si controlPescuit si acvacultura (FEP)Buget
Ministru
Daniel Constantin
Secretari de Stat
Achim Irimescu
Dumitru Daniel Botănoiu
Valentin Olimpiu Şoneriu
Secretar General
Daniel Ionescu
Secretar General Adj.
Sergiu Sorin Chelmu
Transparenta decizionala
Acte normative aflate în avizare internă
Proiecte de acte normative
Arhiva legislativa
Declaratii de avere
Organigrama
Organigrama
Venituri salariale MADR
R O F
Posturi scoase la concurs
Promovare
Redistribuire
Personal contractual
Presa
Echipa
Media
Arhiva
Comunicate


Negocierile de la Copenhaga trebuie să asigure încheierea
la nivel global a unui acord cuprinzător, cu ţinte ambiţioase

Conferinţa Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice se va desfăşura în perioada 7-18 decembrie 2009 la Copenhaga, în Regatul Danemarcei.

Negocierile de la Copenhaga sunt decisive pentru obţinerea unor rezultate concrete în lupta împotriva schimbărilor climatice. Marea provocare a viitorului acord (post-Kyoto) va fi ca obiectivele acestuia să fie ambiţioase şi cuprinzătoare, în primul rând prin asumarea unor ţinte semnificative de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră de către toate ţările dezvoltate, dar şi o modificare în sens pozitiv a emisiilor în ţările în curs de dezvoltare.

România şi partenerii din Uniunea Europeană vor depune toate eforturile necesare pentru a stimula progresul negocierilor, astfel încât acordul ce va fi încheiat să genereze obligaţii de atingere a unor ţinte concrete de reducere a emisiilor în toate ţările dezvoltate. Până la acest moment, negocierile la nivel internaţional au înaintat într-un ritm foarte lent, fiind dificil să se ajungă la consens asupra unor aspecte esenţiale precum forma acordului şi finanţarea măsurilor de combatere a schimbărilor climatice în statele în curs de dezvoltare. Deşi agenda iniţială preconiza finalizarea negocierilor la Copenhaga, evoluţia discuţiilor la nivel internaţional arată că negocierile din luna decembrie vor asigura elementele esenţiale ale unui acord politic, urmând ca în cursul anului viitor să fie continuate negocierile asupra textului propriu-zis al acordului, dar şi regulile privind implementarea acestuia.

Până la data de 15 decembrie 2009 vor avea loc discuţii şi negocieri la nivel de experţi, iar în perioada 16 – 18 decembrie negocierile se vor desfăşura şi între reprezentanţi la nivel înalt.

Delegaţia României la negocierile Conferinţa de la Copenhaga va fi condusă de ministrul mediului şi va include reprezentanţi de la Ministerul Mediului, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Economiei, Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, Departamentul pentru Afaceri Europene, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii şi Ministerul Afacerilor Externe.

Dezbaterile conferinţei vor fi conduse de Connie Hedegaard, fost ministru pentru energie şi schimbări climatice în Danemarca, actualul comisar nominalizat pentru schimbări climatice, portofoliu nou înfiinţat în cadrul Comisiei Europene, pentru următorul mandat al acesteia.

Din documentul de negociere privind Acordul post-Kyoto, de interes special pentru MAPDR sunt stabilirea noilor reguli de contabilizare a emisiilor de gaze cu efect de seră din sectorul LULUCF (utilizarea terenului, schimbarea categoriei de folosinţă a terenului şi silvicultură), posibila extindere a categoriilor de activităţi de cultivare a terenului eligibile pentru finanţare prin piaţa Carbonului (mecanisme flexibile), precum şi formatul mecanismului de reducere a emisiilor generate de defrişarea şi degradarea pădurilor în statele în curs de dezvoltare (REDD+).

Data publicarii: 07-12-2009

Nu exista imagini pentru acest document


            
Copyright © 2010 Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale