ARHIVA SITE. ULTIMA ACTUALIZARE 22 MARTIE 2013

    Home | Contact | Sitemap | Cauta    
AgriculturaInd. alimentaraFitosanitarDezvoltare RuralaAfaceri EuropeneInspectii si controlPescuit si acvacultura (FEP)Buget
Ministru
Daniel Constantin
Secretari de Stat
Achim Irimescu
Dumitru Daniel Botănoiu
Valentin Olimpiu Şoneriu
Secretar General
Daniel Ionescu
Secretar General Adj.
Sergiu Sorin Chelmu
Transparenta decizionala
Acte normative aflate în avizare internă
Proiecte de acte normative
Arhiva legislativa
Declaratii de avere
Organigrama
Organigrama
Venituri salariale MADR
R O F
Posturi scoase la concurs
Promovare
Redistribuire
Personal contractual
Presa
Echipa
Media
Arhiva
Comunicate


INFORMARE DE PRESĂ

Valeriu Tabără, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, s-a întâlnit, joi 10 martie 2011, cu reprezentanţii Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL).

Printre temele abordate cu această ocazie s-au aflat problemele de pe piaţa laptelui şi nevoia de import a procesatorilor pentru a satisface cererea de pe piaţă. Reprezentanţii procesatorilor sunt nemulţumiţi de faptul că producătorii sacrifică animalele, oferta de lapte crud este din ce în ce mai mică, prin urmare sunt nevoiţi să aducă lapte pentru procesare din alte state membre ale Uniunii Europene.

O altă problemă adusă în atenţia ministrului Valeriu Tabără a fost programul „Laptele şi cornul” unde nu există un caiet de sarcini unic pentru toată ţara, iar în unele judeţe, procesatorii care nu produc lapte UHT nu pot participa la licitaţiile publice.

Alte subiecte deschise de reprezentanţii APRIL au fost evaziunea fiscală, existenţa pe piaţa românească a unor produse contrafăcute importate din alte ţări, relaţiile cu supermarketurile. De asemenea, procesatorii solicită Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale sprijin financiar pentru promovarea produselor în ţările terţe, mai mare decât cel se acordă în acest moment din fonduri comunitare.

La rândul său, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale a vorbit despre reforma sectorului de lapte de la nivelul Uniunii Europene, despre viitoare eliminare a cotelor de lapte şi despre contractul unic dintre producător şi procesator. De asemenea, ministrul Valeriu Tabără a mai vorbit şi despre proiectele în domeniul creşterii vacilor şi în domeniul procesării laptelui realizate prin PNDR, despre sprijinul acordat producătorilor de lapte de la bugetul naţional şi din cel comunitar (Plăţile Naţionale Directe Complementare – CNDP, respectiv ajutor acordat pentru vacile de lapte din zone defavorizate).

Data publicarii: 10-03-2011

Nu exista imagini pentru acest document


            
Copyright © 2010 Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale