ARHIVA SITE. ULTIMA ACTUALIZARE 22 MARTIE 2013

    Home | Contact | Sitemap | Cauta    
AgriculturaInd. alimentaraFitosanitarDezvoltare RuralaAfaceri EuropeneInspectii si controlPescuit si acvacultura (FEP)Buget
Ministru
Daniel Constantin
Secretari de Stat
Achim Irimescu
Dumitru Daniel Botănoiu
Valentin Olimpiu Şoneriu
Secretar General
Daniel Ionescu
Secretar General Adj.
Sergiu Sorin Chelmu
Transparenta decizionala
Acte normative aflate în avizare internă
Proiecte de acte normative
Arhiva legislativa
Declaratii de avere
Organigrama
Organigrama
Venituri salariale MADR
R O F
Posturi scoase la concurs
Promovare
Redistribuire
Personal contractual
Presa
Echipa
Media
Arhiva
Comunicate


INFORMARE DE PRESĂ

Valeriu Tabără, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, s-a întâlnit, joi 31 martie 2011, cu Excelenta Sa, Ambasadorul Statului Israel în România, Dan Ben - Eliezer.

Cei doi demnitari au vorbit despre proiectele realizate de companii israeliene în România, cu sprijinul guvernului de la Tel Aviv, înainte de integrarea ţării noastre în Uniunea Europeană. Astfel, înainte de 2007 au fost înfiinţate o serie de ferme – pilot, care au beneficiat de tehnologie şi expertiză israeliană, în domenii precum creşterea animalelor, sere etc.

Recunoscând înalta performanţă a companiilor israeliene care operează în prezent în ţara noastră, demnitarii au căzut de acord că există încă suficient potenţial pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale, inclusiv prin invitarea de noi investitori în România. În acest sens, a fost trecută în revistă munca depusă de companiile israeliene legată de elaborarea şi prezentarea de proiecte în sesiunile anterioare, pentru obţinerea finanţării în cadrul Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală (PNDR), precum şi intenţia acestora de a participa şi la următoarele sesiuni de depunere.

Excelenţa Sa, Ambasadorul Israelului în România a venit cu câteva propuneri de colaborare cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi fermierii români, în special prin participarea la două expoziţii internaţionale WATEC 2011 (tehnologia apelor) şi AGRITEC în 2012 (agricultură). De asemenea, un alt domeniu agreat în care cele două state pot colabora este cel al cercetării.

La rândul său, ministrul Valeriu Tabără a propus organizarea unor întâlniri între fermierii noştri şi cei din Israel, pentru a pune bazele unei colaborări directe în domenii precum cultura în sere, creşterea animalelor şi irigaţiile, experienţa şi parteneriatele cu Israelul fiind „foarte benefice pentru agricultorii români”. De asemenea, ministrul român al agriculturii a propus formarea unui grup de lucru MADR – Ambasada Statului Israel la Bucureşti pentru a dezvolta colaborarea, întrucât „fermierii români nu au decât de învăţat din experienţa fermierilor israelieni”.

În final, ministrul Valeriu Tabără l-a invitat pe omologul său de la Tel Aviv să efectueze o vizită oficială la Bucureşti care va fi benefică pentru relaţiile dintre cele două ţări.

Data publicarii: 31-03-2011

Imagini aferente acestui document:

 MARESTE_IMAGINEA 
            
Copyright © 2010 Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale