ARHIVA SITE. ULTIMA ACTUALIZARE 22 MARTIE 2013

    Home | Contact | Sitemap | Cauta    
AgriculturaInd. alimentaraFitosanitarDezvoltare RuralaAfaceri EuropeneInspectii si controlPescuit si acvacultura (FEP)Buget
Ministru
Daniel Constantin
Secretari de Stat
Achim Irimescu
Dumitru Daniel Botănoiu
Valentin Olimpiu Şoneriu
Secretar General
Daniel Ionescu
Secretar General Adj.
Sergiu Sorin Chelmu
Transparenta decizionala
Acte normative aflate în avizare internă
Proiecte de acte normative
Arhiva legislativa
Declaratii de avere
Organigrama
Organigrama
Venituri salariale MADR
R O F
Posturi scoase la concurs
Promovare
Redistribuire
Personal contractual
Presa
Echipa
Media
Arhiva
Comunicate


COMUNICAT DE PRESĂ

Valeriu Tabără, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, s-a întâlnit cu o delegaţie a Fondului Monetar Internaţional (FMI), vineri 4 noiembrie 2011, la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Cu această ocazie a fost prezentată situaţia actuală a agriculturii din România, incluzând formele de sprijin acordate, ţinându-se cont de faptul că este necesară o anumită susţinere din bugetul de stat care să completeze ceea ce se acordă de la Uniunea Europeană. Totodată, s-a discutat despre Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală (PNDR), gradul de absorbţie al fondurilor europene destinate zonei rurale şi relaţia cu sistemul bancar.

La rândul lor, membrii delegaţiei FMI au apreciat contribuţia semnificativă pe care a avut-o agricultura, anul acesta, la creşterea economiei naţionale şi, în special, la creşterea exporturilor şi la echilibrarea balanţei comerciale. De asemenea, au declarat aceştia, pe termen lung, orice sprijin acordat sectorului agricol va ajuta la dezvoltarea economică a României, pentru că atât timp cât cresc veniturile agricultorilor, creşte şi puterea lor de cumpărare şi, prin urmare, consumul.

În finalul întâlnirii, reprezentanţii FMI au adus în discuţie situaţia cadastrului în România şi modalităţile prin care se poate mări gradul de absorbţie al fondurilor comunitare. Au mai fost amintite subiecte privind stadiul de realizare a programului CESAR, sursele financiare pentru finalizarea acţiunii privind cadastrul în România, ţinând cont de importanţa acestuia pentru întreaga economie naţională, inclusiv pentru dezvoltarea pieţei funciare. De asemenea, au mai fost discutate proceduri care să faciliteze sistemul de succesiune astfel încât să se ajungă la un punct zero privind evidenţierea proprietăţilor în sistemul de carte funciară.

Data publicarii: 04-11-2011

Imagini aferente acestui document:

 MARESTE_IMAGINEA 
            
Copyright © 2010 Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale