ARHIVA SITE. ULTIMA ACTUALIZARE 22 MARTIE 2013

    Home | Contact | Sitemap | Cauta    
AgriculturaInd. alimentaraFitosanitarDezvoltare RuralaAfaceri EuropeneInspectii si controlPescuit si acvacultura (FEP)Buget
Ministru
Daniel Constantin
Secretari de Stat
Achim Irimescu
Dumitru Daniel Botănoiu
Valentin Olimpiu Şoneriu
Secretar General
Daniel Ionescu
Secretar General Adj.
Sergiu Sorin Chelmu
Transparenta decizionala
Acte normative aflate în avizare internă
Proiecte de acte normative
Arhiva legislativa
Declaratii de avere
Organigrama
Organigrama
Venituri salariale MADR
R O F
Posturi scoase la concurs
Promovare
Redistribuire
Personal contractual
Presa
Echipa
Media
Arhiva
Comunicate


COMUNICAT DE PRESĂ

La solicitarea Fundaţiei „Hope and Homes for Children Romania”, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a acceptat să dea curs propunerii de a primi un tânăr, în data de 19 noiembrie 2012, în cadrul proiectului ”O zi cu tine”. Prin intermediul acestui program, tinerii din sistemul de protecţie a copilului urmează oamenii de decizie, pentru o zi, în activitatea lor obişnuită.

Iniţiativa este prima de acest gen în România şi are ca obiectiv sprijinirea tinerilor care devin confuzi, pentru a–i determina să realizeze importanţa interesului faţă de şcoală şi să rămână în sistemul de protecţie a copilului. Prin acest proiect se doreşte ca aceşti copii să-şi găsească resorturile interioare ca să termine şcoala, să înveţe pentru bacalaureat, să se comporte cu demnitate şi să găsească un sens vieţii, într-un moment crucial în dezvoltarea lor.

Astfel, Mihai Varga, un tânăr de 18 ani, elev în clasa a X-a la un liceu din Baia Mare a avut ocazia să îl cunoască pe ministrul Daniel Constantin. În introducere, ministrul Agriculturii i-a făcut tânărului Mihai o scurtă descriere a activităţii sale încă de când s-a angajat în ianuarie 2003 pe un post de consilier pe probleme de integrare europeană în cadrul Ministerului Agriculturii şi până în mai 2012, când a devenit ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

De asemenea, Mihai Varga a participat alături de ministrul Agriculturii, la o discuţie tehnică cu reprezentanţii ministerului – secretarii de stat Achim Irimescu, Daniel Botănoiu, Gheorghe Albu, şi cu Secretarul general Sorin Sergiu Chelmu şi Secretarul general adjunct Daniel Ionescu şi cu directorii generali ai celor două agenţii de plăţi ale MADR – APIA (Gheorghe Benu) şi APDRP (George Turtoi).  

Cu această ocazie tânărul Mihai Varga a înţeles care sunt responsabilităţile fiecărui secretar de stat în parte, care sunt sectoarele coordonate de aceştia şi ce este prioritar pentru perioada imediat următoare. În acest sens, s-a discutat despre stadiul plăţilor pe care MADR le-a făcut deja către fermieri prin intermediul celor două agenţii de plăţi – APIA – plăţi directe şi APDRP – proiecte de investiţii - şi ce măsuri trebuie luate în ceea ce priveşte absorbţia de fonduri europene până la sfârşitul acestui an.

Data publicarii: 19-11-2012

Imagini aferente acestui document:

 MARESTE_IMAGINEA 
            
Copyright © 2010 Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale