ARHIVA SITE. ULTIMA ACTUALIZARE 22 MARTIE 2013

    Home | Contact | Sitemap | Cauta    
AgriculturaInd. alimentaraFitosanitarDezvoltare RuralaAfaceri EuropeneInspectii si controlPescuit si acvacultura (FEP)Buget
Ministru
Daniel Constantin
Secretari de Stat
Achim Irimescu
Dumitru Daniel Botănoiu
Valentin Olimpiu Şoneriu
Secretar General
Daniel Ionescu
Secretar General Adj.
Sergiu Sorin Chelmu
Transparenta decizionala
Acte normative aflate în avizare internă
Proiecte de acte normative
Arhiva legislativa
Declaratii de avere
Organigrama
Organigrama
Venituri salariale MADR
R O F
Posturi scoase la concurs
Promovare
Redistribuire
Personal contractual
Presa
Echipa
Media
Arhiva
Comunicate


COMUNICAT DE PRESĂ
A început culegerea în teren a datelor Recensământului General Agricol

Acţiunea de culegere în teren a datelor Recensământului General Agricol (RGA) a fost demarată joi, 02 decembrie 2010. Recensământul este efectuat în colaborare de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Institutul Naţional de Statistică şi Ministerul Administraţiei şi Internelor, sub coordonarea Comisiei Centrale pentru Recensământul General Agricol.

Datele vor fi culese prin interviu faţă în faţă de către recenzori, pentru exploataţiile agricole fără personalitate juridică, şi prin autoînregistrare, sub îndrumarea recenzorilor şefi/coordonatorilor, pentru unităţile cu personalitate juridică. Toate informaţiile obţinute în teren de către recenzori pe baza declaraţiilor celor care desfăşoară activităţi agricole au caracter confidenţial şi vor fi folosite numai în scopuri statistice.

Perioadele de referinţă pentru declaraţii sunt:

  • Ziua de 1 decembrie 2010, pentru efectivele de animale;
  • Anul agricol 2010 (30 septembrie 2009 – 1 octombrie 2010),pentru terenuri şi celelalte informaţii;
  • Ultimii trei ani, pentru dezvoltarea rurală şi suprafaţa efectiv irigată.

În activitatea de recenzare sunt implicaţi aproximativ 30.000 de recenzori, 5.000 recenzori şefi, 3.250 de coordonatori şi 140 de recenzori pentru Ancheta de control.

Comisia Centrală pentru Recensământul General Agricol a decis crearea unui centru de contact care poate fi apelat 24 de ore din 24. Doritorii se pot adresa centrului de contact prin telefon, la numărul 1741 în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote sau 021.9201 în reţeaua Romtelecom, prin fax la numărul 021.318.18.73 şi prin e-mail: rga2010@insse.ro

Primele rezultate cu principalii indicatori (rezultate provizorii) vor fi difuzate în luna iunie 2011, rezultatele finale urmând a fi făcute publice şi transmise la Eurostat, însoţite de raportul metodologic, la data de 30 iunie 2012.

Data publicarii: 02-12-2010

Nu exista imagini pentru acest document


            
Copyright © 2010 Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale