ARHIVA SITE. ULTIMA ACTUALIZARE 22 MARTIE 2013

    Home | Contact | Sitemap | Cauta    
AgriculturaInd. alimentaraFitosanitarDezvoltare RuralaAfaceri EuropeneInspectii si controlPescuit si acvacultura (FEP)Buget
Ministru
Daniel Constantin
Secretari de Stat
Achim Irimescu
Dumitru Daniel Botănoiu
Valentin Olimpiu Şoneriu
Secretar General
Daniel Ionescu
Secretar General Adj.
Sergiu Sorin Chelmu
Transparenta decizionala
Acte normative aflate în avizare internă
Proiecte de acte normative
Arhiva legislativa
Declaratii de avere
Organigrama
Organigrama
Venituri salariale MADR
R O F
Posturi scoase la concurs
Promovare
Redistribuire
Personal contractual
Presa
Echipa
Media
Arhiva
Comunicate


INFORMARE DE PRESĂ

Valeriu Tabără, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, s-a întâlnit, luni 04 aprilie 2011, cu reprezentanţii Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR). La întâlnirea care a avut loc la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) au mai participat reprezentanţi ai Fondului de Garantare a Creditului Rural (FGCR), ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi ai Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Principalele subiecte dezbătute cu această ocazie au fost ştampilarea şi ambalarea ouălor în centrele autorizate, condiţiile de autorizare a acestora şi controalele efectuate de ANSVSA la centrele de ambalare şi de desfacere a ouălor.

Fermierii prezenţi la discuţii au subliniat faptul că numai producătorii români sunt controlaţi de către ANSVSA pentru modul în care sunt marcate ouăle, pe când produsele importate care nu sunt marcate conform legislaţiei naţionale în vigoare nu sunt controlate. Din acest motiv se importă cantităţi foarte mari de ouă consum, fapt care conduce la destabilizarea pieţei autohtone.

De asemenea, reprezentanţii crescătorilor de păsări au ridicat problema evaziunii fiscale, a reducerii TVA şi a furajelor.

La rândul său, ministrul agriculturii le-a vorbit reprezentanţilor fermierilor despre măsurile cuprinse în Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală (PNDR), despre sistemul de preluare a furajelor de la producători, a solicitat ca datele privind efectivele de păsări să fie corecte şi complete.

Alte teme abordate în cadrul întâlnirii au fost relaţia cu băncile comerciale şi adeverinţele eliberate de APIA pentru obţinerea creditării.
În final, s-a stabilit ca UCPR să prezinte în scris un set de propuneri şi probleme pe care ministrul Valeriu Tabără le va discuta cu reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor şi ai Ministerului Finanţelor Publice.

Data publicarii: 05-04-2011

Nu exista imagini pentru acest document


            
Copyright © 2010 Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale