ARHIVA SITE. ULTIMA ACTUALIZARE 22 MARTIE 2013

    Home | Contact | Sitemap | Cauta    
AgriculturaInd. alimentaraFitosanitarDezvoltare RuralaAfaceri EuropeneInspectii si controlPescuit si acvacultura (FEP)Buget
Ministru
Daniel Constantin
Secretari de Stat
Achim Irimescu
Dumitru Daniel Botănoiu
Valentin Olimpiu Şoneriu
Secretar General
Daniel Ionescu
Secretar General Adj.
Sergiu Sorin Chelmu
Transparenta decizionala
Acte normative aflate în avizare internă
Proiecte de acte normative
Arhiva legislativa
Declaratii de avere
Organigrama
Organigrama
Venituri salariale MADR
R O F
Posturi scoase la concurs
Promovare
Redistribuire
Personal contractual
Presa
Echipa
Media
Arhiva
Comunicate


INFORMARE DE PRESĂ

Inspectori de specialitate din cadrul direcţiilor pentru agricultură a judeţului Ilfov şi a Municipiului Bucureşti, împreună cu inspectori şi comisari din cadrul inspectoratelor de poliţie ale judeţului Ilfov şi Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigare a Fraudelor şi comisari din cadrul Gărzii Financiare, au efectuat mai multe acţiuni de verificare în data de 31 martie 2011 în pieţe din judeţul Ilfov şi Bucureşti. Controalele au avut ca scop verificarea modului de respectare a conformităţii cu standardele de comercializare a legumelor şi fructelor proaspete şi a legislaţiei în vigoare din domeniu.

În urma verificărilor efectuate au fost controlaţi zece agenţi economici persoane juridice. Fructele şi legumele proaspete comercializate de aceşti operatori au ca provenienţă piaţa comunitară, ţări terţe sau piaţa autohtonă şi corespund în general standardelor de comercializare în ceea ce priveşte ambalarea şi etichetarea, dar au fost depistate şi o serie de deficienţe, pentru care agenţii economici au fost sancţionaţi contravenţional.

Astfel, au fost aplicate nouă amenzi, în valoare totală de 25.500 lei şi două avertismente. A fost confiscată suma  de 4.556 lei, pentru care nu existau documente justificative. Au fost ridicate documente de la trei societăţi, în vederea efectuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală

Principalele deficienţe înregistrate au constat în următoarele:
-  pe documentele de însoţire a mărfii nu se înscrie categoria de calitate şi ţara de origine a produselor
-  fructele şi legumele comercializate nu sunt însoţite de documente de provenienţă
-  lipsa fişelor de magazie pentru produsele comercializate
-  inexistenţa  unui inventar al patrimoniului societăţilor
-  comercializarea unor produse care nu corespund standardelor specifice de calitate
-  neafişarea elementelor de identificare a comerciantului, precum şi a produselor comercializate.

De asemenea, cu ocazia verificării a şapte standuri din Piaţa des Gross Bucureşti (PGB) din sectorul 4, unde o bună parte din marfa care se comercializează provine din en-gross Su Market Afumaţi, au fost reţinute denumirile a şapte operatori care urmează să fie verificaţi şi sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legislaţiei în domeniul fructelor şi legumelor în ceea ce priveşte obligativitatea inscripţionării categoriei de calitate şi a originii acestora în documentele de însoţire a mărfii.

Direcţia de Inspecţii Agroalimentare din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale îşi propune în perioada următoare continuarea acestor controale mixte cu ofiţeri de poliţie din cadrul Serviciul de Investigare a Fraudelor şi comisari din cadrul Gărzii Financiare împreună cu inspectorii pe legume fructe, care se vor programa pe o întindere mai mare de timp şi vor viza verificări pe filiera de comercializare a legumelor şi fructelor atât la depozitele en-gross, cât şi pieţele agroalimentare. 

Data publicarii: 11-04-2011

Nu exista imagini pentru acest document


            
Copyright © 2010 Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale