ARHIVA SITE. ULTIMA ACTUALIZARE 22 MARTIE 2013

    Home | Contact | Sitemap | Cauta    
AgriculturaInd. alimentaraFitosanitarDezvoltare RuralaAfaceri EuropeneInspectii si controlPescuit si acvacultura (FEP)Buget
Ministru
Daniel Constantin
Secretari de Stat
Achim Irimescu
Dumitru Daniel Botănoiu
Valentin Olimpiu Şoneriu
Secretar General
Daniel Ionescu
Secretar General Adj.
Sergiu Sorin Chelmu
Transparenta decizionala
Acte normative aflate în avizare internă
Proiecte de acte normative
Arhiva legislativa
Declaratii de avere
Organigrama
Organigrama
Venituri salariale MADR
R O F
Posturi scoase la concurs
Promovare
Redistribuire
Personal contractual
Presa
Echipa
Media
Arhiva
Comunicate


COMUNICAT DE PRESĂ

Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Valeriu Tabără, a acordat astăzi, 9 martie 2011, o Diplomă de Excelenţă Societăţii Comerciale Cramele Recaş SA pentru vinul SOLO QUINTA 2010, care a obţinut trofeul pentru cel mai bun vin alb sec în concursul „Vinalies Internationales 2011”, desfăşurat la PARIS în perioada 25 februarie-1 martie.

Începem acordarea unor diplome de excelenţă pentru cei care obţin rezultate la târgurile internaţionale. Ne face mare plăcere să acordăm prima diploma pentru vinul SOLO QUINTA şi apreciem drept un succes de mare prestigiu al unui domeniu de mare importanţă economică – cel al viticulturii. Dintre toate proiectele Ministerului Agriculturii cu finanţare din fonduri europene, cele pe restructurare/reconversie a plantaţiilor viticole merg cel mai bine, toţi banii fiind cheltuiţi cu folos. Astfel, din 2007 numărul de beneficiari de fonduri europene – a crescut de la 40, pentru 1.176 ha cu o valoare de 6,9 milioane euro la 189 de beneficiari în 2010 pentru o suprafaţă de 5.124 ha cu o valoare de 41,54 milioane de euro. În 2011, până în prezent au fost depuse proiecte de 42 de beneficiari, pentru o suprafaţă de 1.379 ha si o valoare de 10,43 milioane de euro, din suma de 42 milioane de euro disponibilă pentru tot anul în curs”, a declarat ministrul Valeriu Tabără în deschiderea conferinţei de presă.

Strategia de dezvoltare a sectorului vitivinicol românesc pentru perioada 2006-2015 vizează, printre altele şi creşterea suprafeţelor apte să producă vinuri DOC asociată cu o mărire a ponderii vinurilor de calitate şi evident cu scăderea producţiei de vin de masă.

O altă măsură de sprijin din fonduri europene se referă la promovarea vinurilor pe pieţele ţărilor terţe pentru campaniile viticole 2008/2009-2012/2013. Acesta se acordă producătorilor sau organizaţiilor de producători de vinuri cu denumire de origine controlată (DOC) şi vinuri cu indicaţie geografică (IG), care desfăşoară acţiuni de promovare sau publicitate, participă la evenimente, târguri, expoziţii şi concursuri internaţionale şi efectuează studii de piaţă şi studii de evaluare a măsurilor de promovare şi informare.

Sprijinul financiar comunitar acordat este de 50%, de la bugetul de stat este sub formă de cofinanţare în valoare de 30% din totalul cheltuielilor eligibile, iar beneficiarul contribuie cu aproximativ 20 % din valoarea proiectului.

În prezent au fost aprobate şi se află în derulare programe de promovare în Japonia, Rusia, China şi SUA.

Data publicarii: 09-03-2011

Nu exista imagini pentru acest document


            
Copyright © 2010 Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale