ARHIVA SITE. ULTIMA ACTUALIZARE 22 MARTIE 2013

    Home | Contact | Sitemap | Cauta    
AgriculturaInd. alimentaraFitosanitarDezvoltare RuralaAfaceri EuropeneInspectii si controlPescuit si acvacultura (FEP)Buget
Ministru
Daniel Constantin
Secretari de Stat
Achim Irimescu
Dumitru Daniel Botănoiu
Valentin Olimpiu Şoneriu
Secretar General
Daniel Ionescu
Secretar General Adj.
Sergiu Sorin Chelmu
Transparenta decizionala
Acte normative aflate în avizare internă
Proiecte de acte normative
Arhiva legislativa
Declaratii de avere
Organigrama
Organigrama
Venituri salariale MADR
R O F
Posturi scoase la concurs
Promovare
Redistribuire
Personal contractual
Presa
Echipa
Media
Arhiva
Comunicate


INFORMARE DE PRESĂ

Valeriu Tabără, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, s-a întâlnit, miercuri 30 martie 2011, cu reprezentanţii Federaţiei Crescătorilor de Ovine şi Caprine din România Romovis 2000, la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Principalele teme abordate cu această ocazie au fost elaborarea Normelor Metodologice privind schemele de sprijin prin Plăţile Naţionale Directe Complementare (CNDP) pentru sectorul ovine/caprine pentru anul 2011 şi măsurile 112 – Instalarea tinerilor fermieri şi 141 – Sprijin pentru fermele de semi-subzistenţă, cuprinse de Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală (PNDR).

Astfel, au fost discutate termenele de depunere a cererilor pentru CNDP ovine/caprine şi perioadele de efectuare a controlului în teren. Reprezentanţii ministerului au precizat că una dintre problemele care necesită clarificare este cea a numărului de animale existent, iar efectivul eligibil pentru care se solicită sprijin trebuie verificat prin controlul în teren.

În ceea ce priveşte măsurile din PNDR, s-au purtat discuţii asupra Ghidurilor solicitantului şi a sesiunilor de depunere a proiectelor, în special pe Măsurile 112,  121 şi 141, precum şi a recalculării Unităţii de Dimensiune Economică (UDE) la speciile ovine/caprine.

Conducerea ministerului a subliniat faptul ca în aprilie 2011 se va solicita la Comisia Europeană introducerea noului Regulament UE în ceea ce priveşte recalcularea UDE, luându-se ca referinţă de calcul datele obţinute în anul 2007, date care vor avantaja toate speciile de animale.

În final, s-au mai atins şi alte subiecte precum relaţiile cu băncile, reforma Politicii Agricole Comune, schimburile comerciale cu Turcia şi relaţia crescătorilor de ovine şi caprine cu Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), în special în domeniul identificării ovinelor şi caprinelor.

Data publicarii: 30-03-2011

Nu exista imagini pentru acest document


            
Copyright © 2010 Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale