ARHIVA SITE. ULTIMA ACTUALIZARE 22 MARTIE 2013

    Home | Contact | Sitemap | Cauta    
AgriculturaInd. alimentaraFitosanitarDezvoltare RuralaAfaceri EuropeneInspectii si controlPescuit si acvacultura (FEP)Buget
Ministru
Daniel Constantin
Secretari de Stat
Achim Irimescu
Dumitru Daniel Botănoiu
Valentin Olimpiu Şoneriu
Secretar General
Daniel Ionescu
Secretar General Adj.
Sergiu Sorin Chelmu
Transparenta decizionala
Acte normative aflate în avizare internă
Proiecte de acte normative
Arhiva legislativa
Declaratii de avere
Organigrama
Organigrama
Venituri salariale MADR
R O F
Posturi scoase la concurs
Promovare
Redistribuire
Personal contractual
Presa
Echipa
Media
Arhiva
Comunicate


INFORMARE DE PRESĂ

Valeriu Tabără, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, s-a întâlnit cu Mayer Siegfried, directorul diviziei de inginerie a firmei germane Baywa Aktiengesellschaft. Întâlnirea a avut loc, marţi 1 noiembrie 2011, în localitatea Nădab, judeţul Arad. Compania germană intenţionează să investească în România, reprezentantul acesteia afirmând că ţara noastră are un potenţial agricol ridicat, iar acest domeniu trebuie să fie prioritar.

De asemenea, ministrul Valeriu Tabără a avut o întâlnire cu administratorul grupului italian Maschio Gaspardo, Egidio Maschio, şi cu administratorul delegat al grupului, Mirco Maschio.

După acestă întrevedere, ministrul agriculturii a facut o vizită la fabrica Maschio Gaspardo din Chişineu Criş, unde se produc utilaje pentru lucrările solului folosite de fermierii din România şi din alte ţări. Ministrul Valeriu Tabără a declarat că realizarea fabricii de la Chişineu Criş a fost un succes în domeniul tehnicii agricole din România. „Fără tehnică agricolă performantă nu putem concepe o agricultură de succes”, a adăugat ministrul agriculturii. În final, oficialul român a fost invitat la fabrica din Italia, cu ocazia inaugurării unei noi instalaţii fotovoltaice, una dintre cele mai moderne din Europa.
În cursul aceleiaşi zile, ministrul Valeriu Tabără a avut o întrevedere şi cu primarul oraşului Chişineu Criş, Gheorghe Burdan, cu care a discutat despre investiţiile făcute în zonă în domeniul agriculturii.

La final, ministrul agriculturii s-a întâlnit şi cu Aurel Ardelean, rectorul Universităţii de Vest Vasile Goldiş. Cei doi au discutat despre importanţa colaborării dintre universitate, institutele de cercetare şi firmele din domeniul agriculturii.

Data publicarii: 02-11-2011

Nu exista imagini pentru acest document


            
Copyright © 2010 Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale