ARHIVA SITE. ULTIMA ACTUALIZARE 22 MARTIE 2013

    Home | Contact | Sitemap | Cauta    
AgriculturaInd. alimentaraFitosanitarDezvoltare RuralaAfaceri EuropeneInspectii si controlPescuit si acvacultura (FEP)Buget
Ministru
Daniel Constantin
Secretari de Stat
Achim Irimescu
Dumitru Daniel Botănoiu
Valentin Olimpiu Şoneriu
Secretar General
Daniel Ionescu
Secretar General Adj.
Sergiu Sorin Chelmu
Transparenta decizionala
Acte normative aflate în avizare internă
Proiecte de acte normative
Arhiva legislativa
Declaratii de avere
Organigrama
Organigrama
Venituri salariale MADR
R O F
Posturi scoase la concurs
Promovare
Redistribuire
Personal contractual
Presa
Echipa
Media
Arhiva
Comunicate


INFORMARE DE PRESĂ

Ministrul agriculturii, Valeriu Tabără, s-a întâlnit la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) în data de 28 martie 2011 cu reprezentanţii Ligii Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii din România şi cu cei ai Ligii Asociaţilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) pentru a discuta aspecte privind începerea campaniei de irigaţii de la jumătatea lunii aprilie a acestui an. 

În cadrul acestei întâlniri s-au finalizat unele probleme privind încheierea contractelor de livrare a apei între Administraţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) şi Organizaţiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii (OUAI).

Cu această ocazie, s-a solicitat de către OUAI o intervenţie din partea MADR pentru obţinerea de energie mai ieftină, cu livrare de la Hidroelectrica sau de la NuclearElectrica. Totodată, s-a stabilit ca până la data de 31 martie să se definitiveze de către ANIF toate contractele de livrare a apei pentru irigaţii. Pentru eventualele concilieri, reprezentanţii OUAI se vor prezenta joi, 31 martie 2011, la sediul MADR. S-a stabilit ca penalităţile aferente anului 2009 să fie suportate de la bugetul de stat, în acest sens făcându-se demersuri la Ministerul Justiţiei şi la Ministerul de Finanţe, pentru elaborarea de acte normative în acest sens.

O altă problemă discutată la această întâlnire a fost cea a preluării de la ANIF de către OUAI a amenajărilor de irigaţii şi desecare, la solicitarea acestora. De asemenea, s-a stabilit ca miercuri, 30 martie, ora 9.00, organizaţiile şi federaţiile care întâmpină dificultăţi în definitivarea actelor şi preluarea amenajărilor să fie prezente la sediul MADR pentru rezolvarea tuturor problemelor tehnice şi administrative.

Valeriu Tabără şi-a exprimat încă o dată disponibilitatea pentru rezolvarea problemelor ridicate de fermieri cu privire la desfăşurarea campaniei de irigaţii pentru anul 2011 pentru derularea în condiţii optime a acesteia.

Data publicarii: 28-03-2011

Nu exista imagini pentru acest document


            
Copyright © 2010 Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale