ARHIVA SITE. ULTIMA ACTUALIZARE 22 MARTIE 2013

    Home | Contact | Sitemap | Cauta    
AgriculturaInd. alimentaraFitosanitarDezvoltare RuralaAfaceri EuropeneInspectii si controlPescuit si acvacultura (FEP)Buget
Ministru
Daniel Constantin
Secretari de Stat
Achim Irimescu
Dumitru Daniel Botănoiu
Valentin Olimpiu Şoneriu
Secretar General
Daniel Ionescu
Secretar General Adj.
Sergiu Sorin Chelmu
Transparenta decizionala
Acte normative aflate în avizare internă
Proiecte de acte normative
Arhiva legislativa
Declaratii de avere
Organigrama
Organigrama
Venituri salariale MADR
R O F
Posturi scoase la concurs
Promovare
Redistribuire
Personal contractual
Presa
Echipa
Media
Arhiva
Comunicate


PUNCT DE VEDERE

Referitor la afirmaţiile domnului Costel CARAŞ, preşedintele SINDICATULUI CRESCATORILOR DE TAURINE DIN ROMANIA- S.C.T.R. – legate de plăţile naţionale directe complementare în sectorul zootehnic, în anul 2009, Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale face următoarele precizări:

Cuantumul anual al plăţilor naţionale directe complementare în sectorul zootehnic se aprobă prin hotărâre de Guvern, la propunerea MAPDR, în limita plafoanelor maxime aprobate pentru România de către Comisia Europeană.

Astfel, pentru anul 2009, prin Decizia Comisiei Europene nr. 7088 din 25 septembrie 2009 a fost stabilit plafonul maxim aprobat pentru plăţile naţionale directe în sectorul zootehnic, pentru specia bovine, în limita sumei de 182.792.000 Euro.

Pentru plata în lei a acestei forme de sprijin, în data de 30 septembrie 2009, Banca Centrală Europeană a stabilit rata de schimb valutar pentru anul 2009, respectiv 4,2180 lei/Euro.

În baza acestor informaţii precum şi a numărului de animale eligibile pentru plată transmis de APIA către MAPDR, MAPDR va supune aprobării în şedinţa de Guvern din data de 14 octombrie a.c. proiectul de HG privind aprobarea cuantumului plăţilor naţionale directe complementare în sectorul zootehnic, în anul 2009, urmând ca după publicarea în Monitorul Oficial, să înceapă alocarea imediată fondurilor necesare pe cap de animal.  

Ţinând cont de cele prezentate, putem afirma că nu sunt motive de îngrijorare cu privire la plăţile naţionale directe complementare în sectorul zootehnic pentru anul 2009. 

Biroul de presă al Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale

Data publicarii: 12-10-2009

Nu exista imagini pentru acest document


            
Copyright © 2010 Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale