ARHIVA SITE. ULTIMA ACTUALIZARE 22 MARTIE 2013

    Home | Contact | Sitemap | Cauta    
AgriculturaInd. alimentaraFitosanitarDezvoltare RuralaAfaceri EuropeneInspectii si controlPescuit si acvacultura (FEP)Buget
Ministru
Daniel Constantin
Secretari de Stat
Achim Irimescu
Dumitru Daniel Botănoiu
Valentin Olimpiu Şoneriu
Secretar General
Daniel Ionescu
Secretar General Adj.
Sergiu Sorin Chelmu
Transparenta decizionala
Acte normative aflate în avizare internă
Proiecte de acte normative
Arhiva legislativa
Declaratii de avere
Organigrama
Organigrama
Venituri salariale MADR
R O F
Posturi scoase la concurs
Promovare
Redistribuire
Personal contractual
Presa
Echipa
Media
Arhiva
Comunicate


ZIUA MONDIALĂ A ALIMENTAŢIEI

La data de 16 octombrie a.c., Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) celebrează doua evenimente deosebit de importante Ziua Mondială a Alimentaţiei (ZMA) şi ce-a de-a 64-a aniversare de la înfiinţarea FAO -16 Octombrie 1945.

La iniţiativa MAPDR, au fost stabilite următoarele activităţi, în vederea organizării la nivel naţional a ZMA, cât şi pentru a veni în sprijinul obiectivului propus de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) privind reducerea la jumătate, pană în anul 2015, a numărului de persoane care suferă de foame:

  • Emisiuni radio şi/sau TV, acţiuni de donaţii, organizarea de expoziţii, dezbateri, seminarii şi alte evenimente ce vin în sprijinul obiectivului propus de Organizatia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO).
  • Organizarea de către toate unitaţile DADR teritoriale şi toate instituţiile aflate în subordinea şi/sau coordonarea MAPDR, în data de 16 octombrie 2009, a unor activitati pe tema propusa de FAO, acţiuni raportate la ZMA cu implicarea MAPDR.
  • Promovarea acestor evenimente în colaborare cu diverse instituţii locale şi/sau teritoriale prin activităţi şi festivităţi în cadrul unor muzee şi/sau în aer liber.

Astfel, tema din acest an, propusă de FAO pentru ZMA 2009 este “Asigurarea Securităţii alimentare la nivel mondial în vremuri de criză” şiurmăreşte să pună în evidenţă în acelaşi timp şi impactul schimbărilor climatice şi energetice asupra agriculturii şi a securităţii alimentare în vremuri de criză. Ziua Mondială a Alimentaţiei 2009 invită toate statele lumii la examinarea consecinţelor actuale şi viitoare ale acestor schimbări climatice în vederea adoptării de noi strategii pentru o mai bună gestionare a resurselor naturale, a mediului înconjurator, precum şi promovarea unei producţii agricole adecvate şi accesul populaţiilor rurale la alimente şi venituri, pentru asigurarea securităţii alimentare în contextul unei populaţii mondiale în expansiune.

Anul acesta, ca în fiecare an, în cadrul ZMA şi aniversarii FAO, vor putea fi asociate şi activităţile de telefood, campanie ce a fost lansată la nivel mondial din anul 1997, unde sunt incluse emisiuni, concerte şi alte evenimente destinate sprijinirii populaţiei care suferă de foame.

Totodată, conform Raportului FAO din iunie 2009 cât şi al Summit - lui G8 (Aquila, Italia), anii 2009-2010 au fost declaraţi ca fiind anii unei Grave Crize Mondiale “Anii Foametei”. Cu această ocazie, toate statele membre FAO sunt invitate să se alature acestor evenimente, iar la sediul FAO de la Roma, Ziua Mondială a Alimentaţiei şi celebrarea celei de-a 64-a aniversari a FAO vor fi sărbătorite printr-o ceremonie internaţională majoră organizată de către Dr. Jacques Diouf, Directorul General FAO.

Biroul de presă al Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale

Data publicarii: 16-10-2009

Nu exista imagini pentru acest document


            
Copyright © 2010 Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale