ARHIVA SITE. ULTIMA ACTUALIZARE 22 MARTIE 2013

    Home | Contact | Sitemap | Cauta    
AgriculturaInd. alimentaraFitosanitarDezvoltare RuralaAfaceri EuropeneInspectii si controlPescuit si acvacultura (FEP)Buget
Ministru
Daniel Constantin
Secretari de Stat
Achim Irimescu
Dumitru Daniel Botănoiu
Valentin Olimpiu Şoneriu
Secretar General
Daniel Ionescu
Secretar General Adj.
Sergiu Sorin Chelmu
Transparenta decizionala
Acte normative aflate în avizare internă
Proiecte de acte normative
Arhiva legislativa
Declaratii de avere
Organigrama
Organigrama
Venituri salariale MADR
R O F
Posturi scoase la concurs
Promovare
Redistribuire
Personal contractual
Presa
Echipa
Media
Arhiva
Comunicate


COMUNICAT DE PRESĂ

Având în vedere importanţa pe care Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) o acordă asociaţiilor profesionale din sectorul zootehnic, în data de 7 noiembrie 2012 a avut loc o întâlnire între Asociaţia Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România şi Daniel Botănoiu – secretar de stat în cadrul MADR.

În cadrul discuţiilor purtate, conducerea MADR şi-a arătat deschiderea pentru un dialog instituţionalizat cu asociaţiile care reprezintă interesul fermierilor şi consideră că numai printr-un dialog real se pot concretiza unele propuneri privind dezvoltarea durabilă a sectorului zootehnic din România.

Astfel principalele teme discutate au fost:

  • Prioritizarea modului de selecţie pentru măsura 121 - Modernizarea exploataţiilor agricole pentru exploataţiile din sectorul zootehnic
    MADR are în vedere prin această măsură diminuarea importurilor masive de animale destinate creşterii şi îngrăşării şi crearea propriei baze de producţie, care să permită reducerea deficitului de competitivitate între fermele din România şi celelalte state membre ale Uniunii Europene.
  • Modul de implementare a măsurilor prevăzute de Hotărârea de Guvern nr. 796/2012 sprijin pentru producţia de lapte si carne din zonele defavorizate.
    Această măsură adoptată va crea cadrul pentru asigurarea necesarului de material biologic din producţia internă, evitându-se în acest mod fluctuaţiile de preţ la achiziţia acestuia de pe piaţa externă.
  • Prioritizarea modului de acordare a sprijinului financiar în sectorul creşterii bovinelor şi elaborarea unei strategii multianuale de acordare a acestora;
  • Balanţa şi evoluţia pieţei cărnii de vită;
  • Consolidarea asociaţiilor profesionale şi scurtarea lanţului filierei produselor de la producător la consumator;
  • Reprezentarea asociaţiilor profesionale din România la structurile asociative reprezentative din U.E. – COPA COGECA şi CEJA.

Data publicarii: 09-11-2012

Nu exista imagini pentru acest document


            
Copyright © 2010 Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale