ARHIVA SITE. ULTIMA ACTUALIZARE 22 MARTIE 2013

    Home | Contact | Sitemap | Cauta    
AgriculturaInd. alimentaraFitosanitarDezvoltare RuralaAfaceri EuropeneInspectii si controlPescuit si acvacultura (FEP)Buget
Ministru
Daniel Constantin
Secretari de Stat
Achim Irimescu
Dumitru Daniel Botănoiu
Valentin Olimpiu Şoneriu
Secretar General
Daniel Ionescu
Secretar General Adj.
Sergiu Sorin Chelmu
Transparenta decizionala
Acte normative aflate în avizare internă
Proiecte de acte normative
Arhiva legislativa
Declaratii de avere
Organigrama
Organigrama
Venituri salariale MADR
R O F
Posturi scoase la concurs
Promovare
Redistribuire
Personal contractual
Presa
Echipa
Media
Arhiva
Comunicate


INFORMARE DE PRESĂ

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) anunţă că, începând cu data de 3.12.2012, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), a autorizat la plată schema de plată naţională directă complementară* (PNDC) – Campania 2012.

Astfel, prin bugetul MADR pe anii 2012 şi 2013, în conformitate cu Hotărârea privind stabilirea pentru anul 2012 a cuantumului plăţilor naţionale directe complementare, care se acordă în agricultură în sectorul vegetal, sumele totale necesare aplicării schemei de plăţi naţionale directe complementare sunt de 221.869,92 mii euro (1.006.912 mii lei) şi reprezintă contribuţie publică de la bugetul de stat.

„Anul acesta am respectat prioritățile fermierilor și mai ales calendarul de măsuri pe care ne-am angajat că le luăm în această perioadă. Am făcut toate eforturile pentru a crește plățile către fermieri pentru a compensa, în măsura în care se poate, un an agricol greu. De aceea de la 1 noiembrie am început plățile de minimis, ca o lună mai târziu să începem și plățile finale. În plus, am luat decizia de a plăti 50% din avans de la 16 octombrie, acum plătindu-se diferenţa. Îmi doresc ca efortul bugetar făcut în acest an să se reflecte în rezultatele producătorilor români și ca aceștia să fie în măsură să reia ciclul producţiei. Astfel putem spera că anul 2013 va fi un an agricol mai bun”, a precizat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.

*Informaţii suplimentare regăsiţi pe pagina web www.apia.org.ro

Data publicarii: 04-12-2012

Nu exista imagini pentru acest document


            
Copyright © 2010 Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale