ARHIVA SITE. ULTIMA ACTUALIZARE 22 MARTIE 2013

    Home | Contact | Sitemap | Cauta    
AgriculturaInd. alimentaraFitosanitarDezvoltare RuralaAfaceri EuropeneInspectii si controlPescuit si acvacultura (FEP)Buget
Ministru
Daniel Constantin
Secretari de Stat
Achim Irimescu
Dumitru Daniel Botănoiu
Valentin Olimpiu Şoneriu
Secretar General
Daniel Ionescu
Secretar General Adj.
Sergiu Sorin Chelmu
Transparenta decizionala
Acte normative aflate în avizare internă
Proiecte de acte normative
Arhiva legislativa
Declaratii de avere
Organigrama
Organigrama
Venituri salariale MADR
R O F
Posturi scoase la concurs
Promovare
Redistribuire
Personal contractual
Presa
Echipa
Media
Arhiva
Comunicate


COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 22-23 noiembrie 2012 Achim Irimescu, secretar de stat pentru fonduri şi afaceri europene din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a făcut parte din delegaţia care l-a însoţit pe preşedintele României, Traian Băsescu, la lucrările Consiliului European de la Bruxelles, unde s-a dezbătut bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020.

Finanţarea bugetului Politicii Agricole Comune (PAC) pentru perioada 2014-2020 va fi afectată în condiţiile în care propunerea preşedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy vizează o reducere cu 100 miliarde de euro a bugetului Uniunii Europene.  Astfel, este de aşteptat ca şi bugetul ce urmează a fi alocat agriculturii României să fie redus.

Preşedintele României a susţinut menţinerea bugetului agricol european, în general şi a bugetului pentru agricultura românească, în special. Deşi s-au înregistrat progrese în procesul de negociere, în urma dezacordului unor state membre care ar dori reducerea şi mai mult a bugetului european în condiţiile crizei actuale, lucrările Consiliului European s-au întrerupt, urmând a fi reluate în ianuarie 2013.

În vederea adoptării reformei Politicii Agricole Comune este imperios necesar ca bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020 să fie agreat cât mai curând posibil. În caz contrar există riscul amânării întregului proces de reformare a PAC, cu efecte asupra asigurării finanţării acestei politici.

*****

În marja summit-ului Consiliului European, secretarul de stat Achim Irimescu s-a întâlnit cu directorul general adjunct al DGAGRI, Jerzy Bogdan Plewa. Discuţiile au vizat adoptarea modificărilor Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală (care includ bunăstarea animală pentru păsări), rezultatul misiunilor de audit desfăşurate recent în România şi actualizarea cursului leu-euro pentru proiectele de dezvoltare rurală.

Conform oficialului european modificările PNDR se vor putea adopta imediat după ce România îşi va clarifica observaţiile DG SANCO.

Data publicarii: 26-11-2012

Nu exista imagini pentru acest document


            
Copyright © 2010 Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale