ARHIVA SITE. ULTIMA ACTUALIZARE 22 MARTIE 2013

    Home | Contact | Sitemap | Cauta    
AgriculturaInd. alimentaraFitosanitarDezvoltare RuralaAfaceri EuropeneInspectii si controlPescuit si acvacultura (FEP)Buget
Ministru
Daniel Constantin
Secretari de Stat
Achim Irimescu
Dumitru Daniel Botănoiu
Valentin Olimpiu Şoneriu
Secretar General
Daniel Ionescu
Secretar General Adj.
Sergiu Sorin Chelmu
Transparenta decizionala
Acte normative aflate în avizare internă
Proiecte de acte normative
Arhiva legislativa
Declaratii de avere
Organigrama
Organigrama
Venituri salariale MADR
R O F
Posturi scoase la concurs
Promovare
Redistribuire
Personal contractual
Presa
Echipa
Media
Arhiva
Comunicate


COMUNICAT DE PRESĂ

Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Valeriu Tabără, a participat în perioada 7-8 noiembrie 2011, la Bruxelles, la o dezbatere găzduită de Parlamentul European (PE) privind pachetul legislativ referitor la Politica Agricolă Comună (PAC) 2014-2020. La această dezbatere au mai luat parte şi membrii Comisiei de agricultură (AGRI) a PE, miniştrii agriculturii din celelalte state membre ale Uniunii Europene şi comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş.

Agenda de lucru a vizitei desfăşurate la Bruxelles a inclus o întâlnire în data de 7 noiembrie 2011 cu Secretarul general al COPA – COGECA precum şi cu preşedintele CEJA (Consiliul european al tinerilor agricultori). Cu această ocazie, domnul Valeriu Tabără a prezentat informaţii privind numărul tinerilor fermieri din România şi măsurile din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală destinate acestora.

De asemenea, în cursul după-amiezii de luni a avut loc întâlnirea miniştrilor agriculturii cu reprezentanţii Comisiei pentru agricultură a Parlamentului European iar ministrul roman al agriculturii a prezentat poziţia Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe principalele aspecte legate de Plăţile directe şi Dezvoltarea Rurală – pachet de legislaţie privind viitoarea Politică Agricolă Comună.

Marţi, 8 noiembrie 2011, Valeriu Tabără a luat parte la discuţiile cu europarlamentarii României şi totodată, a prezentat o serie de documente privind situaţia agriculturii din România, stadiul absorbţiei fondurilor europene, modificările recente ale Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală precum şi propunerile viitoare. De asemenea, a fost expusă poziţia MADR pe principalele aspecte legate de Plăţi directe şi Dezvoltare Rurală – pachet de legislaţie al viitoarei PAC.

Totodată, în cadrul unei întâlniri cu comisarul european pentru sănătate şi protecţia consumatorilor, John Dalli, ministrul agriculturii a abordat problema reluării exporturilor româneşti de carne de porc către Uniunea Europeană şi deblocarea exporturilor de carne către Turcia.

Data publicarii: 09-11-2011

Nu exista imagini pentru acest document


            
Copyright © 2010 Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale