ARHIVA SITE. ULTIMA ACTUALIZARE 22 MARTIE 2013

    Home | Contact | Sitemap | Cauta    
AgriculturaInd. alimentaraFitosanitarDezvoltare RuralaAfaceri EuropeneInspectii si controlPescuit si acvacultura (FEP)Buget
Ministru
Daniel Constantin
Secretari de Stat
Achim Irimescu
Dumitru Daniel Botănoiu
Valentin Olimpiu Şoneriu
Secretar General
Daniel Ionescu
Secretar General Adj.
Sergiu Sorin Chelmu
Transparenta decizionala
Acte normative aflate în avizare internă
Proiecte de acte normative
Arhiva legislativa
Declaratii de avere
Organigrama
Organigrama
Venituri salariale MADR
R O F
Posturi scoase la concurs
Promovare
Redistribuire
Personal contractual
Presa
Echipa
Media
Arhiva
Comunicate


COMUNICAT DE PRESĂ

România este “Ţara Anului” la BioFach, târgul mondial de comerț cu produse ecologice, care şi-a deschis porţile marţi, 13 februarie 2013, la Nuremberg, Germania. Acest statut reprezintă o oportunitate excelentă de a promova produsele ecologice româneşti şi pentru a prezenta tuturor participanţilor potenţialul agriculturii ecologice din Romania. Participarea ţării noastre cu 55 de expozanţi la acest eveniment important asigură cooperarea cu alte ţări care ţintesc acelaşi scop – de a crea un sector al agriculturii ecologice puternic şi competitiv, pregătit pentru viitor.

La deschiderea oficială au participat Achim Irimescu, secretar de stat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Andre Leu, Preşedinte Federaţiei Internaţionale a Mişcării pentru Agricultură Ecologică (IFOAM), Felix Prinz zu Lowenstein, Preşedintele Federaţiei Intreprinderilor din Alimentaţia Organică din Germania, Robert Kloos, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Alimentaţiei, Agriculturii şi a Protecţiei Cumpărătorilor din Germania, precum și Marian Cioceanu, președintele Asociației Bio România, etc.

Obiectivul nostru este acela de a oferi o gamă diversificată de produse ecologice de calitate care să poată asigura o viaţa sănătoasă consumatorilor şi în mod special cetăţenilor europeni, luând în considerare faptul că, ultimele statistici arata o creştere a cererii de alimente ecologice, astfel încât patru din zece europeni aleg astfel de produse”, a declarat Achim Irimescu la ceremonia de inaugurare a Biofach 2013.

În cadrul deschiderii oficiale au avut loc momente artistice susţinute de pianistul Teo Milea si de cunoscutul naist Nicolae Voiculeţ. Momentul artistic al pianistului Teo Milea a fost realizat de Institutul Cultural Roman, a cărui misiune este promovarea culturii şi civilizaţiei românești în ţară şi în afara ei.

Turul oficial al târgului a pornit de la standul României. Achim Irimescu, alături de ambasadorul României în Germania, domnul Lazăr Comănescu şi de Robert Kloos, au degustat si apreciat produsele expozanţilor români – miere, sucuri de fructe, mere, ceaiuri, vinuri, lactate, fructe de pădure, produse de panificaţie, etc.

De la ora 17.00, performanţa celor doi artişti români, Teo Milea și Nicolae Voiculeț, va continua la recepţia oferită de România iar trupa “Provincialii”, va susţine un concert la standul României, în încheierea evenimentului.

Data publicarii: 13-02-2013

Imagini aferente acestui document:

 MARESTE_IMAGINEA  MARESTE_IMAGINEA  MARESTE_IMAGINEA  MARESTE_IMAGINEA  MARESTE_IMAGINEA  MARESTE_IMAGINEA  MARESTE_IMAGINEA  MARESTE_IMAGINEA  MARESTE_IMAGINEA  MARESTE_IMAGINEA 
            
Copyright © 2010 Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale