ARHIVA SITE. ULTIMA ACTUALIZARE 22 MARTIE 2013

    Home | Contact | Sitemap | Cauta    
AgriculturaInd. alimentaraFitosanitarDezvoltare RuralaAfaceri EuropeneInspectii si controlPescuit si acvacultura (FEP)Buget
Ministru
Daniel Constantin
Secretari de Stat
Achim Irimescu
Dumitru Daniel Botănoiu
Valentin Olimpiu Şoneriu
Secretar General
Daniel Ionescu
Secretar General Adj.
Sergiu Sorin Chelmu
Transparenta decizionala
Acte normative aflate în avizare internă
Proiecte de acte normative
Arhiva legislativa
Declaratii de avere
Organigrama
Organigrama
Venituri salariale MADR
R O F
Posturi scoase la concurs
Promovare
Redistribuire
Personal contractual
Presa
Echipa
Media
Arhiva
Comunicate


COMUNICAT DE PRESĂ

MAPDR a alocat Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) vineri, 30 octombrie 2009, suma de 365 milioane de lei, reprezentând prima tranşă pentru acordarea Plăţilor Naţionale Directe Complementare (CNDP) pentru sectorul zootehnic.

Din suma totală, aproximativ 269,5 milioane lei reprezintă prima pe exploataţia de bovină. De acest sprijin financiar beneficiază 227.219 crescători de bovine, cu un efectiv de aproximativ 1,3 milioane de capete.

De asemenea, din suma transmisă de către MAPDR, circa 95,5 milioane lei reprezintă prima pe cap de animal, pentru specia ovine/caprine. De acest sprijin financiar beneficiază 44.248 de fermieri, cu un efectiv de 6,3 milioane de capete.

Plăţile Naţionale Directe Complementare (CNDP)  se acordă sub forma primei pe exploataţie, pentru specia bovină, respectiv primei pe cap de animal, pentru specia ovine/caprine. Potrivit regulamentelor europene, trebuie efectuat un control administrativ pentru toate cererile depuse, atât pentru specia bovine, cât şi pentru specia ovine/caprine. În plus, pentru ovine/caprine este obligatoriu un control şi un supracontrol la faţa locului.

Potrivit Ordinului 344/2009, APIA transmite Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR) centralizatorul cu efectivele eligibile la plată pentru anul 2009, până la data de 15 septembrie pentru specia bovine, respectiv până la data de 15 octombrie pentru specia ovine/caprine.

Astfel, pentru specia bovină, a fost efectuat un control administrativ pentru toate solicitările depuse, fiind declarate eligibile 227.073 cereri pentru un efectiv de circa 1,3 milioane capete.

Pentru specia ovine/caprine, în urma controalelor efectuate (administrativ, la faţa locului şi supracontrol), au fost declarate eligibile 44.248 cereri, cu un efectiv de 6.373.000 capete.

Reamintim că pentru prima pe exploataţia de bovine au fost depuse 233.599 cereri pentru un efectiv de 1.392.195 capete, iar pentru prima pe cap de animal specia ovină/caprină au fost depuse 45.300 cereri pentru un efectiv de 6.883.902 capete.

Biroul de presă al Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale

Data publicarii: 02-11-2009

Nu exista imagini pentru acest document


            
Copyright © 2010 Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale