ARHIVA SITE. ULTIMA ACTUALIZARE 22 MARTIE 2013

    Home | Contact | Sitemap | Cauta    
AgriculturaInd. alimentaraFitosanitarDezvoltare RuralaAfaceri EuropeneInspectii si controlPescuit si acvacultura (FEP)Buget
Ministru
Daniel Constantin
Secretari de Stat
Achim Irimescu
Dumitru Daniel Botănoiu
Valentin Olimpiu Şoneriu
Secretar General
Daniel Ionescu
Secretar General Adj.
Sergiu Sorin Chelmu
Transparenta decizionala
Acte normative aflate în avizare internă
Proiecte de acte normative
Arhiva legislativa
Declaratii de avere
Organigrama
Organigrama
Venituri salariale MADR
R O F
Posturi scoase la concurs
Promovare
Redistribuire
Personal contractual
Presa
Echipa
Media
Arhiva
Comunicate


COMUNICAT DE PRESĂ

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale anunţă că sesiunile de depunere a proiectelor în cadrul măsurii 121 – Modernizarea exploataţiilor agricole şi a măsurii 123 – Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi silvice, se desfăşoară în perioada 26 noiembrie 2012 – 18 ianuarie 2013.

Sumele alocate sesiunii din perioada 26 noiembrie 2012 – 18 ianuarie 2013 vor fi de 150 de milioane de euro pentru măsura 121 “Modernizarea exploataţilor agricole” şi, respectiv, 80 de milioane euro pentru măsura 123 ”Creşterea valorii adăugate a produselor agricole forestiere”.

În acest context, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în cadrul întâlnirii din data de 26 noiembrie 2012 cu fermierii la Institutul Pomicol Mărăcineni, judeţul Argeş, a declarat următoarele:
Un proiect foarte important la care ţin şi pe care l-am demarat chiar astăzi este măsura 123, prin care cei care se asociază pot depune începând de astăzi până pe data de 16 ianuarie 2013, proiecte pentru a face acele depozite prin care legumele şi fructele din România să ajungă la standardele dorite de către hypermarketuri şi de către consumatorul final. Care este scopul acestui program? Vrem să facem cât mai multe depozite la nivel naţional astfel încât, aşa cum am văzut şi astăzi la Mărăcineni, legumele şi fructele româneşti să fie păstrate în spaţii cu atmosferă controlată. Am discutat în nenumărate rânduri cu reprezentanţii hypermarketurilor și i-am întrebat la un moment dat de ce nu cumpără produse româneşti. Răspunsul a fost foarte simplu: pentru că produsele româneşti, legumele şi fructele, în primul rând, nu sunt etichetate, ambalate, sortate aşa cum ar fi trebuit şi, în al doilea rând, le găsim doar o perioadă de trei-patru luni în România. De aceea, a rezultat această necesitate de a avea depozite de colectare legume-fructe, unde să găsim mărul românesc aşa cum este el astăzi la Mărăcineni, de exemplu, şi să poată fi găsit în hypermarketurile din România chiar şi12 luni pe an. În atmosferă controlată, mărul românesc poate fi păstrat şi 12 luni. Acesta este obiectivul pe care l-am avut în vedere când am dat drumul la acest program care are o alocare bugetară de 80 milioane euro şi sper că acesta să fie doar începutul creării unor centre de colectare. La această sesiune de depuneri de proiecte pot aplica cei care se asociază cu toţi producătorii din România.

Tot astăzi se deschide o nouă sesiune de depuneri de proiecte pe măsura 121. Această măsură şi măsura 123 aveau fondurile epuizate, adică toate fondurile erau deja consumate de către dumneavoastră, de către beneficiari, dar am considerat că este necesar să discutăm cu Bruxelles-ul să modificăm Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, astfel încât să punem accent pe depozitele de colectare şi pe măsura 121, să punem accent pe fermele de reproducţie din zootehnie”.

***

Documentaţia necesară accesării fondurilor europene nerambursabile prin Masurile 121 si 123, este disponibilă gratuit pe pagina de internet a APDRP (www.apdrp.ro). De asemenea, prin Anunţul de lansare a sesiunii - publicat pe pagina de internet menţionată – au fost anunţate sumele disponibile, precum şi termenele limită pentru depunerea proiectelor.

Data publicarii: 26-11-2012

Nu exista imagini pentru acest document


            
Copyright © 2010 Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale