ARHIVA SITE. ULTIMA ACTUALIZARE 22 MARTIE 2013

    Home | Contact | Sitemap | Cauta    
AgriculturaInd. alimentaraFitosanitarDezvoltare RuralaAfaceri EuropeneInspectii si controlPescuit si acvacultura (FEP)Buget
Ministru
Daniel Constantin
Secretari de Stat
Achim Irimescu
Dumitru Daniel Botănoiu
Valentin Olimpiu Şoneriu
Secretar General
Daniel Ionescu
Secretar General Adj.
Sergiu Sorin Chelmu
Transparenta decizionala
Acte normative aflate în avizare internă
Proiecte de acte normative
Arhiva legislativa
Declaratii de avere
Organigrama
Organigrama
Venituri salariale MADR
R O F
Posturi scoase la concurs
Promovare
Redistribuire
Personal contractual
Presa
Echipa
Media
Arhiva
Comunicate


CO MUNICAT DE PRESĂ

Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Valeriu Tabără, s-a întânit joi, 09 decembrie 2010, cu preşedintele ANSVSA, Radu Roatiş, şi cu reprezentanţii patronatelor din industria cărnii de porc pentru a discuta soluţiile deblocării exportului de carne şi a produselor din carne de porc din România.

În urma corespondenţei avute pe această temă cu Comisia Europeană, varianta exportului la nivel naţional nu a fost acceptată din cauza riscului reprezentat de pesta porcină ca urmare a problemelor pe care le are România în activitatea de control a mişcării animalelor. Una din soluţiile propuse de Comisie a fost compartimentalizarea sectorului de producere şi procesare.

Discuţiile au vizat acest aspect, iar participanţii la întâlnire au fost de acord că soluţia pentru deblocarea exportului este compartimentalizarea sectorului prin identificarea acelor ferme de producţie şi unităţi de procesare care respectă normele de biosecuritate impuse de Comisie. Odată identificate, acestea vor putea exporta atât carne cât şi produse din carne de porc, sub controlul foarte strict al autorităţilor competente. Reponsabilitatea respectării normelor revine atât operatorilor economici, cât şi ANSVSA.

Precizăm că procesul de compartimentalizare se referă la fermele şi unităţile de procesare care respectă în totalitate condiţiile de biosecuritate impuse de organismele europene şi nu la o delimitare pe zone geografice.
Pentru accelerarea demersurilor s-a decis constituirea unui grup de lucru care să stabilească de comun acord principiile şi procedurile detaliate ce vor sta la baza compartimentalizării. Din acest grup de lucru vor face parte specialişti din MADR, ANSVSA şi din cadrul patronatelor din domeniu.

La discuţiile de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale au mai participat secretarii de stat din cadrul MADR Adrian Rădulescu şi Barna Tanczos, directorul Direcţiei Sănătate Animală din cadrul ANSVSA, Nicolae Lazăr, precum şi reprezentanţi ai patronatelor din domeniu (Patronatul Român al Cărnii de Porc, Federaţia Patronale Române din Industria Alimentară – Romalimenta).

Data publicarii: 10-12-2010

Nu exista imagini pentru acest document


            
Copyright © 2010 Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale