ARHIVA SITE. ULTIMA ACTUALIZARE 22 MARTIE 2013

    Home | Contact | Sitemap | Cauta    
AgriculturaInd. alimentaraFitosanitarDezvoltare RuralaAfaceri EuropeneInspectii si controlPescuit si acvacultura (FEP)Buget
Ministru
Daniel Constantin
Secretari de Stat
Achim Irimescu
Dumitru Daniel Botănoiu
Valentin Olimpiu Şoneriu
Secretar General
Daniel Ionescu
Secretar General Adj.
Sergiu Sorin Chelmu
Transparenta decizionala
Acte normative aflate în avizare internă
Proiecte de acte normative
Arhiva legislativa
Declaratii de avere
Organigrama
Organigrama
Venituri salariale MADR
R O F
Posturi scoase la concurs
Promovare
Redistribuire
Personal contractual
Presa
Echipa
Media
Arhiva
Comunicate


COMUNICAT DE PRESĂ

În cadrul  reuniunii Consiliului miniştrilor agriculturii din Uniunea Europeană desfăşurată la Bruxelles în data de 20 noiembrie 2009, din partea Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale a fost prezent domnul Dănuţ Apetrei, Secretar de Stat.

Subiectele principale aflate pe agenda reuniunii au vizat printre altele, ajutoarele de stat pentru achiziţionarea terenurilor agricole - solicitarea Poloniei, susţinută de Ungaria şi Letonia, situaţia pe piaţa comunitară a cărnii de porc, noile provocări pentru păduri – subiect introdus la solicitarea Franţei (importanţa pădurilor din punct de vedere economic, al protecţiei mediului şi amenajării teritoriului). Totodată, au avut loc discuţii privind viitoarea conferinţă ministerială referitoare la Organizaţia Mondială a Comerţului, situaţia pieţei laptelui şi a produselor lactate.

De interes pentru România şi Bulgaria a fost propunerea de Regulament privind stabilirea posibilităţilor de pescuit şi a condiţiilor aferente pentru anumite resurse halieutice aplicabile în Marea Neagră pentru 2010, respectiv stabilirea cotei pentru calcan.

Urmare a negocierilor trilaterale care au avut loc în marja Consiliului şi a propunerilor tehnice privind Planul de management înaintate şi susţinute de România prin Reprezentanţa Permanentă anterior reuniunii, cota pentru calcan   s-a stabilit la 96 tone (împărţită în mod egal între România şi Bulgaria) reprezentând o reducere cu 4% (faţă de propunerea CE care prevedea o reducere cu 25%).

În cadrul întâlnirii s-a stabilit că, pentru menţinerea cotei de 96 de tone, se introduce o nouă perioadă de prohibiţie în perioada 1 ianuarie şi 15 februarie 2010, iar România si Bulgaria trebuie să prezinte până în 15 februarie 2010 Planurile naţionale de management şi control al pescuitului (capturile accidentale de calcan rezultate anterior datei de 15 februarie vor trebui înregistrate şi debarcate, fiind deduse din cotele naţionale).

De asemenea, Comisia Europeană a fost de acord cu propunerea României şi Bulgariei privind analiza posibilităţii de cooptare în programul de conservare a resursei a altor state care pescuiesc în Marea Neagră. Regulamentul în forma convenită va fi adoptat prin procedură scrisă.

Biroul de presă al Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale

Data publicarii: 25-11-2009

Nu exista imagini pentru acest document


            
Copyright © 2010 Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale