ARHIVA SITE. ULTIMA ACTUALIZARE 22 MARTIE 2013

    Home | Contact | Sitemap | Cauta    
AgriculturaInd. alimentaraFitosanitarDezvoltare RuralaAfaceri EuropeneInspectii si controlPescuit si acvacultura (FEP)Buget
Ministru
Daniel Constantin
Secretari de Stat
Achim Irimescu
Dumitru Daniel Botănoiu
Valentin Olimpiu Şoneriu
Secretar General
Daniel Ionescu
Secretar General Adj.
Sergiu Sorin Chelmu
Transparenta decizionala
Acte normative aflate în avizare internă
Proiecte de acte normative
Arhiva legislativa
Declaratii de avere
Organigrama
Organigrama
Venituri salariale MADR
R O F
Posturi scoase la concurs
Promovare
Redistribuire
Personal contractual
Presa
Echipa
Media
Arhiva
Comunicate


COMUNICAT DE PRESĂ 

În data de 2 decembrie 2011 la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a avut loc o întâlnire tehnică a comisarului european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, cu conducerea celor două agenţii de plăţi - Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), precum şi cu managementul AM PNDR. La această întâlnire au mai participat directorul de cabinet al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale, Gheorghe Vaida, şi secretarul de stat în MADR, Liviu Octavian Bumbu.

Întâlnirea s-a desfăşurat ca o discuţie practică în care managementul celor două agenţii de plăţi a expus situaţia în care se regăseşte în momentul actual în ceea ce priveşte stadiul absorbţiei fondurilor europene de la integrarea în Uniunea Europeană şi până la această dată. De asemenea, au fost analizate perspectivele de viitor şi ce măsuri pot fi luate pentru o utilizare cât mai eficientă a fondurilor europene, precum şi măsurile ce trebuie întreprinse pentru evitarea dezangajării fondurilor.

*****

Cu aceeaşi ocazie, Dacian Cioloş a avut o discuţie aplicată cu reprezentanţii Direcţiei Generale de Politici Agricole în Zootehnie din MADR şi ai producătorilor de produse tradiţionale. În cadrul acestei discuţii au fost dezbătute perspectivele concrete care există în următoarea perioadă pentru întocmirea de dosare pentru protecţia unor produse de indicaţie geografică sau denumire de origine protejată la nivel european. Producătorii şi-au prezentat problemele şi demersurile făcute pentru autorizarea şi certificarea produselor la nivel european. Reprezentantul Comisiei Europene a menţionat că, asemenea ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale, Valeriu Tabără, speră ca în următorii ani cât mai multe produse tradiţionale să devină recunoscute la nivel european.

Data publicarii: 02-12-2011

Imagini aferente acestui document:

 MARESTE_IMAGINEA  MARESTE_IMAGINEA 
            
Copyright © 2010 Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale