ARHIVA SITE. ULTIMA ACTUALIZARE 22 MARTIE 2013

    Home | Contact | Sitemap | Cauta    
AgriculturaInd. alimentaraFitosanitarDezvoltare RuralaAfaceri EuropeneInspectii si controlPescuit si acvacultura (FEP)Buget
Ministru
Daniel Constantin
Secretari de Stat
Achim Irimescu
Dumitru Daniel Botănoiu
Valentin Olimpiu Şoneriu
Secretar General
Daniel Ionescu
Secretar General Adj.
Sergiu Sorin Chelmu
Transparenta decizionala
Acte normative aflate în avizare internă
Proiecte de acte normative
Arhiva legislativa
Declaratii de avere
Organigrama
Organigrama
Venituri salariale MADR
R O F
Posturi scoase la concurs
Promovare
Redistribuire
Personal contractual
Presa
Echipa
Media
Arhiva
Comunicate


INFORMARE  DE  PRESĂ

Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Valeriu Tabără, a deschis, vineri 21 octombrie 2011, lucrările conferinţei „Ziua Zootehniei”. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) în cadrul expoziţiei internaţionale de echipamente şi produse din domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei - INDAGRA 2011.

Manifestarea „Ziua Zootehniei” a reunit specialişti din cadrul MADR şi ai Agenţiei Naţionale pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie (ANARZ), precum şi reprezentanţi ai crescătorilor de bovine, ovine, caprine, păsări şi alţi experţi în domeniu.

În cuvântul de deschidere, ministrul Valeriu Tabără a declarat că zootehnia este unul din sectoarele care pot aduce faimă agriculturii româneşti atât pe plan intern, cât şi pe plan extern. De asemenea, a remarcat ministrul agriculturii, creşterea animalelor este la fel de importantă pentru agricultura unei ţări ca şi culturile de grâu, porumb sau floarea soarelui.

Un alt aspect prezentat de ministrul Valeriu Tabără este acela că fermierii crescători de animale din România trebuie „să îşi promoveze produsele şi să facă performanţă în primul rând în ţară”. În continuare, oficialul MADR a remarcat necesitatea unei bune colaborări între ANARZ, asociaţiile de crescători de animale şi ANSVSA.

Alt subiect important dezbătut de ministrul Valeriu Tabără s-a referit la materialul biologic autohton. „Performanţa în zootehnia românească nu se poate realiza cu material biologic importat, fiind necesară dezvoltarea sectorului de selecţie şi ameliorare prin creearea unităţilor specializate din care fermierii să poată cumpăra animale performante şi bine adaptate la condiţiile pedo-climatice din România. Se impune în acest sens o mai bună gestionare şi administrare a surselor genetice naţionale”, a afirmat ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale.

În încheiere, ministrul Valeriu Tabără a declarat că se bucură că „zootehnia este o ‘stea’ a ediţiei din acest an a INDAGRA”.

Data publicarii: 21-10-2011

Nu exista imagini pentru acest document


            
Copyright © 2010 Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale