ARHIVA SITE. ULTIMA ACTUALIZARE 22 MARTIE 2013

    Home | Contact | Sitemap | Cauta    
AgriculturaInd. alimentaraFitosanitarDezvoltare RuralaAfaceri EuropeneInspectii si controlPescuit si acvacultura (FEP)Buget
Ministru
Daniel Constantin
Secretari de Stat
Achim Irimescu
Dumitru Daniel Botănoiu
Valentin Olimpiu Şoneriu
Secretar General
Daniel Ionescu
Secretar General Adj.
Sergiu Sorin Chelmu
Transparenta decizionala
Acte normative aflate în avizare internă
Proiecte de acte normative
Arhiva legislativa
Declaratii de avere
Organigrama
Organigrama
Venituri salariale MADR
R O F
Posturi scoase la concurs
Promovare
Redistribuire
Personal contractual
Presa
Echipa
Media
Arhiva
Comunicate


COMUNICAT DE PRESĂ

În data de 12 noiembrie 2012, la sediul Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a participat la conferinţa de lansare a activităţilor de consultanţă oferite de specialiştii Băncii Mondiale. Alături de ministrul Agriculturii au fost prezenţi Dina Umali-Deininger, director pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală în Europa şi Asia Centrală din cadrul Băncii Mondiale, Holger Kray, directorul Programului de Asistenţă Tehnică din cadrul Băncii Mondiale, Arthur Riel, arhitect-şef în tehnologia informaţiei, Gabriel Ioniţă, reprezentantul Şefului Biroului Băncii Mondiale în România şi Irina Râmniceanu, economist agrar din cadrul Băncii Mondiale.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a demarat un program de reformare a administraţiei centrale şi locale, inclusiv la nivelul instituţiilor din subordine, program care va fi implementat cu asistenţa tehnică a Băncii Mondiale şi implicarea directă a personalului propriu.

Întâlnirea de astăzi a vizat demararea a patru proiecte extrem de importante pentru România şi pentru Ministerul Agriculturii. Aceste proiecte sunt susţinute tehnic de către Banca Mondială şi finanţate din fonduri europene prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative.(…) Aceste proiecte nu reprezintă un nou împrumut de la Banca Mondială ci ele sunt finanţate din fonduri europene nerambursabile, însă Banca Mondială, datorită experienţei extrem de importante pe care o are, reprezintă partenerul care susţine din punct de vedere tehnic aceste proiecte. Durata de implementare a acestor proiecte este de 24 de luni începând din acest moment”, a declarat ministrul Daniel Constantin.

Înregistrarea proprietăţii terenurilor, adaptarea la schimbările climatice, precum şi modernizarea administraţiei în sectorul agricol sunt cheia pentru a reduce diferenţa dintre performanţă şi potenţialul semnificativ din agricultura românească", a spus Dina Umali-Deininger, director de sector. Ea a adăugat că „Banca Mondială este încrezătoare că parteneriatul lansat astăzi este un pas înainte în această direcţie".

Cele patru proiecte sunt: „Strategii pentru valorificarea potenţialului agroalimentar al României”, „Planificare strategică pentru administraţia agricolă”, „Implementarea Sistemului Managerial Intern la nivelul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi a structurilor subordonate” şi „Crearea şi implementarea unui sistem informatic de Management Financiar Integrat (SIMFI) la nivelul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale”.

ANEXA - prezentare proiecte PODCA (pdf, 146 KB)

Data publicarii: 13-11-2012

Imagini aferente acestui document:

 MARESTE_IMAGINEA 
            
Copyright © 2010 Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale