ARHIVA SITE. ULTIMA ACTUALIZARE 22 MARTIE 2013

    Home | Contact | Sitemap | Cauta    
AgriculturaInd. alimentaraFitosanitarDezvoltare RuralaAfaceri EuropeneInspectii si controlPescuit si acvacultura (FEP)Buget
Ministru
Daniel Constantin
Secretari de Stat
Achim Irimescu
Dumitru Daniel Botănoiu
Valentin Olimpiu Şoneriu
Secretar General
Daniel Ionescu
Secretar General Adj.
Sergiu Sorin Chelmu
Transparenta decizionala
Acte normative aflate în avizare internă
Proiecte de acte normative
Arhiva legislativa
Declaratii de avere
Organigrama
Organigrama
Venituri salariale MADR
R O F
Posturi scoase la concurs
Promovare
Redistribuire
Personal contractual
Presa
Echipa
Media
Arhiva
Comunicate


COMUNICAT DE PRESĂ
cu privire la activitatea de inspecţie şi control pe lacurile
de acumulare de pe râul Olt

Odată cu răcirea vremii se intensifică fenomenul de cârduire a peştilor, fapt care facilitează activitatea braconierilor. În această perioadă iau amploare acţiunile de inspecţie şi control pe râul Olt, acţiuni realizate de inspectorii ANPA în strânsă colaborare cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi.   

Astfel în data de 05 octombrie a.c. au fost depistaţi în zona Barajelor Zăvideni şi Rm. Vâlcea-Nord,: Daniel B., de 34 ani, Costel C., de 47 ani, Nicolae B., de 33 ani toţi cu domiciliul stabil în municipiul Drăgăşani, împreună cu Gheorghe B., de 58 ani, şi Dumitru C., de 39 ani, cu domiciliul stabil în municipiul Rm. Vâlcea. Cei 5 se aflau pe malul râului Olt şi încercau să introducă în apă 5 setci monofilament în lungime totală de aproximativ 500 metri. Nu au reuşit să-şi ducă la îndeplinire planul deoarece au fost opriţi de jandarmi. Setcile deţinute ilegal au fost ridicate în vederea confiscării.

În 6 octombrie la ora 18.45, V. F., de 17 ani, cu domiciliul stabil în municipiul Rm. Vâlcea, se afla pe malul râului Olt, în apropiere de barajul hidrocentralei Rm. Vâlcea - Nord şi pescuia folosindu-se de un prostovol, unealtă interzisă de lege. Prostovolul a fost ridicat în vederea confiscării şi predat pe bază de proces-verbal, inspectorului A.N.P.A., participant la acţiune.

În aceeaşi zi, în zona Barajului Hidrocentralei Ioneşti, au fost depistaţi Cătălin O., de 34 ani, şi Gheorghe B., de 42 ambii cu domiciliul stabil în comuna Ioneşti, judeţul Vâlcea în timp ce încercau să introducă în apa râului Olt, cu ajutorul unei bărci pneumatice, două setci în lungime totală de 350 metri. Nu au reuşit să ducă la bun sfârşit intenţia lor deoarece au fost observaţi şi opriţi de jandarmi.

La o altă acţiune în data de 07 octombrie în jurul orei 15.00, Robert T., de 32 ani, cu domiciliul stabil în municipiul Rm. Vâlcea, se afla pe malul râului Olt, în apropiere de barajul hidrocentralei Dăeşti şi pescuia folosindu-se pentru aceasta de o ţepoaică cu dimensiunea de 4 metri patraţi. Aceasta a fost ridicată în vederea confiscării şi predată pe bază de proces-verbal, inspectorului A.N.P.A., participant la acţiune

În ziua de 09 octombrie 2009 a.c., în jurul orei 07.00, la aproximativ 1500 metri în aval de Barajul Hidrocentralei Ioneşti, într-o barcă pneumatică, se aflau două persoane care scoteau din apă mai multe setci. Jandarmii i-au lăsat pe cei doi să se deplaseze către mal şi au observat că aceştia introduseseră în portbagajul unui autoturism, staţionat în apropiere, setcile scoase din apă. Militarii au intervenit pentru legitimarea acestora constatând că se numesc: Nicolae B., de 33 ani şi Costel C., de 47 ani, ambii cu domiciliul stabil în municipiul Drăgăşani, judeţul Vâlcea. În portbagajul autoturismului se aflau setci în lungime totală de 500 metri. Cei doi au declarat că nu deţin documentele prevăzute de lege pentru pescuitul industrial. Cantitatea totală de aproximativ 85 kg. peşte viu a fost reintrodusă în apa râului Olt, iar barca pneumatică şi setcile au fost confiscate.

În toate cazurile jandarmii au întocmit actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere sau utilizare la pescuit a uneltelor interzise de lege (plasă monofilament), prevăzută de  art. 64, litera „m”, din O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, acte ce vor fi înaintate spre soluţionare Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Acţiunile vor continua şi în perioada următoare pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol.

Biroul de presă al Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură

Data publicarii: 18-11-2009

Nu exista imagini pentru acest document


            
Copyright © 2010 Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale