ARHIVA SITE. ULTIMA ACTUALIZARE 22 MARTIE 2013

    Home | Contact | Sitemap | Cauta    
AgriculturaInd. alimentaraFitosanitarDezvoltare RuralaAfaceri EuropeneInspectii si controlPescuit si acvacultura (FEP)Buget
Ministru
Daniel Constantin
Secretari de Stat
Achim Irimescu
Dumitru Daniel Botănoiu
Valentin Olimpiu Şoneriu
Secretar General
Daniel Ionescu
Secretar General Adj.
Sergiu Sorin Chelmu
Transparenta decizionala
Acte normative aflate în avizare internă
Proiecte de acte normative
Arhiva legislativa
Declaratii de avere
Organigrama
Organigrama
Venituri salariale MADR
R O F
Posturi scoase la concurs
Promovare
Redistribuire
Personal contractual
Presa
Echipa
Media
Arhiva
Comunicate


INFORMARE DE PRESĂ

În continuarea informării transmise de MADR în data de 9 februarie a.c, și în urma ultimelor informaţii primite de la ANSVSA, vă comunicăm că până la acest moment nu s-au primit date suplimentare prin intermediul Sistemului Rapid de Alertă al Comisiei Europene sau de la serviciile veterinare din Franţa de natură să aducă clarificări asupra gradului de implicare a celor două unităţi din România.

Ancheta demarată ieri este în continuare în derulare, având în vedere volumul mare şi complexitatea documentelor referitoare la asigurarea trasabilităţii.

Până în prezent în urma derulării anchetei,  rezultă că una din unităţi este aproape exclusă urmare a faptului că a livrat pe piaţa Uniunii Europene numai carne de cal.

Pentru cea de-a doua unitate în momentul de faţă se verifică listele de trasabilitate cu locurile de descărcare şi documentele aferente, ancheta nefiind încă finalizată din cauza volumului mare de activitate al acestei unităţi precum şi din lipsa elementelor de identificare solicitate autorităţilor franceze.

Reiterăm faptul că nu este vorba de o alertă europeană ca urmare a unui potenţial pericol cu implicaţii asupra siguranţei alimentare, de natură să pună în pericol sănătatea publică, ci de o notificare privind fraudarea prin substituţie a cărnii de vită cu cea de cal.

Cel mai probabil, în cursul zilei de luni prin intermediul Comisiei Europene şi al serviciilor veterinare din Franța vom avea informații suplimentare de natură să clarifice gradul de implicare al unităţilor româneşti.

MADR condamnă astfel de practici menite să inducă în eroare consumatorul şi  se angajează alaturi de autorităţile din celelalte state ale UE să-i identifice şi să-i pedepsească, în conformitate cu legea pe cei care vor fi găsiţi vinovaţi.

Data publicarii: 10-02-2013

Nu exista imagini pentru acest document


            
Copyright © 2010 Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale